alina gorghiu

Cornel Popa: Tariceanu si-a insusit propunerea PNL

Motivat de insemnatatea puternica a datei Unirii Basarabiei cu Romania, am propus in data de 1 februarie 2018, prin Memorandum intern, ca la 26 – 27 martie 2018 sa organizam la Iasi o sesiune solemna a Parlamentului Romaniei impreuna cu Parlamentul Republicii Moldova. Centenarul Unirii provinciei istorice romanesti, Basarabia, cu tara mama ne impune o unire in cuget si simtiri si la nivelul clasei politice din cele doua tari. Am inaintat Memorandumul catre Biroul Permanent al Senatului, conform uzantelor, asteptand un vot intr-o viitoare sedinta comuna a conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Surpriza uriasa pe care am avut-o a fost ca tot demersul meu sa fie confiscat de majoritatea parlamentara, Presedintele Senatului anuntandu-ne in mod oficial despre intentia si ideea dumnealor de a organiza sedinta solemna comuna, fara referire la Memorandumul depus de mine in numele Partidului National Liberal. Asadar, mai nou, nu se schimba numai paternitatea proiectelor de lege in Parlamentul Romaniei, atunci cand Puterea vine cu initiative copiate de la Opozitie, ci se confisca si idei ale parlamentarilor Opozitiei, prezentate apoi ca fiind propunerile celor din majoritatea parlamentara.

Marturisesc ca sunt socat, mai ales ca toata aceasta manifestare a spiritului nationalist s-a petrecut in sedinta Biroului Permanent la care am fost prezent, cu alte cuvinte mi se prezenta in fata propria idee, cu alt ambalaj

Proiectul Partidului National Liberal ramane in picioare, iar manifestarile care vor urma, in contextul aniversarii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, vor avea emblema PNL, partidul Unirii, indiferent de miscarile de imagine pe care le face Puterea in forurile de conducere ale Senatului.

Cornel Popa,

Senator PNL