alina gorghiu

COMUNICAT DE PRESĂ: LA SESIZAREA PNL, TRIBUNALUL BUCUREȘTI A DECIS ANULAREA MAJORĂRII TAXEI DE SALUBRIZARE DIN SECTORUL 4

Acțiunea intentată în instanța de contencios administrativ și fiscal de către consilierii locali ai Partidului Național Liberal împotriva actualei taxe de salubrizare din Sectorul 4 a fost admisă de pe Tribunalul București.

În consecință, instanța a dispus anularea majorării taxei de salubrizare stabilită prin hotărârile Consiliului Local Sector 4 nr. 347/2018, respectiv nr. 2/2018

Încasarea actualei taxe de către Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 4 este suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii. 

Cererea de chemare în judecată depusă de consilierii locali PNL, înregistrată la începutul lunii martie, a invocat nelegalitatea hotărârilor atacate, în speță nefundamentarea pe criterii economice a prețului, neautorizarea operatorului de salubrizare ADP Sector 4 și încălcarea mai multor principii statuate de legile naționale și directivele europene. 

Acțiunea a vizat și persoanele juridice cu sediile sociale sau punctele de lucru înregistrate în Sectorul 4 care, deși aveau sediul social expirat sau inactiv, erau obligate la plata taxei de salubrizare. 

Practic, deși Administrația Domeniului Public Sector 4, prestatorul serviciilor de salubritate, nu presta niciun serviciu, deciziile de impunere se emiteau solicitându-se achitarea taxei. 

Din punctul de vedere al Partidului Național Liberal taxa de salubrizare impusă de către primarul pesedist Băluță și coaliția nocivă formată din PSD-ALDE-PMP-PPUSL este ilegală, abuzivă și discriminatorie. 

Singura țintă a primarului pesedist Băluță a fost să colecteze cât mai mulți bani, chiar și de la copiii cărora le-a făcut cazier fiscal, în încercarea disperată de a petici bugetul local șubrezit de managementul său dezastruos. 

Prin decizia istorică de azi a instanței se revine la aplicarea hotărârii nr. 95/27.04.2017, așadar cuantumurile taxei de salubritate vor fi următoarele: 

Persoane fizice: 5.03/lună/persoană; 

Persoane juridice: 50 lei/m3/lună ( doar pentru persoanele juridice cu sediile sau punctele de lucru active);

Persoanele juridice constituite ca SRL –D: 40 lei/ m3/ lună (doar pentru sediile sau punctele de lucru active);

Un alt efect important al suspendării celor două hotărâri este că Direcția de Impozite și Taxe Locale Sector 4 nu va mai putea bloca vânzarea imobilelor care figurau cu restanțe la plata taxei de salubritate. 

Partidul Național Liberal îi solicită primarului pesedist Băluță și alianței nocive PSD-ALDE-PMP-PPUSL să înceteze acțiunile împotriva cetățenilor și firmelor din sectorului 4, să ia act de decizia Tribunalului București și să se abțină de la a face recurs. 

Răzvan Sava,

Președinte PNL Sector 4