alina gorghiu

Ciprian Ciucu: DNA a ajuns la Primăria Capitalei.

Cum Poliția Locală a Municipiului București este o direcție în cadrul PMB, da, putem spune că este la PMB.  

E vorba despre câteva achiziții și despre cum s-a desfașurat “examenul” pentru ocuparea funcției de director în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică din cadrul Poliției. Câteva informații extra:

► Poliția Locală a Mun. București este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ștefan Văsîi, adus de la Poliția locală a Mun. Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliție și a dat și el un “examen”. Bine, acest Văsâi nu ar trece un examen de limba română dacă a fi pe bune. 

► În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, e ca la proști. Proști rău! Unul dintre concurenți, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfacut! Concurentul care a pierdut a făcut contestație, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliție, numit temporar. 

► Despre cele 12 mașini de topit zăpadă. La poliție e doar una, dar trebuie să înțelegem contextul general. Mașinile astea sunt luate de la același furnizor de către mai multe instituții din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (și asta duce către vârful PMB) și, cu toate că au cam aceleași capacități, prețurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat și Hotărârea CGMB care conține strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achizitionării acestor utilaje este a operatorului de salubritate. 

Astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este Primar. Au fost aduși sute de oameni din Ilfov (unde Firea este președinte PSD) și Voluntari și a fost mărita și schema de personal ca să-i încapă pe toți. Pe banii noștri. 

Dragi funcționari din primărie, ştiți unde mă găsiţi, știți cum să-mi transmiteți informații, știți că eu fac opoziție pe bune, știți că vă protejez.


Ciprian Ciucu,

Consilier CGMB PNL