alina gorghiu

„Ambasadorii” României, faţă în faţă cu impostura

Declaraţie politică

Sportivii medaliaţi, artiştii cu renume internaţional, olimpicii şi toţi acei români care excelează într-un domeniu şi ale căror performanţe au trecut graniţa sunt adevăraţi ambasadori ai României.

Am privit şi eu uimit cum politicienii de la putere încearcă să monopolizeze succesul altora şi să câştige capital de imagine pe efortul, timpul şi banii acestor români deosebiţi. Festivitatea în cinstea numărului 1 mondial în tenis, Simona Halep, a fost o dovadă în plus a preocupărilor exclusiv de imagine ale coaliţiei de guvernământ.

Mi-ar plăcea ca tot acest efort evident de a ieşi în faţă să fie depus în proiectele aflate în fişa postului acestor oameni. Şi mă gândesc aici la faptul că România va deţine preşedinţia Consiliul Uniunii Europene în prima parte a anului 2019, ocazie unică pentru a prezenta o carte de vizită onorabilă a ţării şi pentru a ne demonstra profesionalismul în politica globală.

Nu văd la fel de multă preocupare faţă de aceste evenimente definitorii pentru Guvern şi pentru România. Nu există transparenţă în ceea ce priveşte etapele pe care le face Guvernul în pregătirea preşedinţiei Consiliului, bugetele alocate, resursa umană implicată... Sunt etape care se înscriu într-un calendar obligatoriu pentru această misiune importantă pe care ne-am asumat-o şi pe care îmi doresc din tot sufletul să o onorăm cu demnitate.

Văd, în schimb, că se cheltuiesc sume enorme pentru mitinguri împotriva unui fantomatic stat paralel, pentru demonstraţii de forţă ale puterii, pentru festivităţi şi alte evenimente care sunt prilej de băi de mulţime pentru liderii puterii. Iar toate acestea displac acelei Românii care nu trăieşte din ajutoare sociale şi care nu este forţată să participe la activităţi organizate de PARTID. De aici reacţia firească, spontană şi naturală de respingere pe care a experimentat-o primarul Capitalei, un adevărat răspuns la mitingul alb care a blocat Bucureştiul weekendul trecut.

Vă mulţumesc!

Cornel Popa,