alina gorghiu

Clădirea în care se află sediul PNL Timiș așteaptă startul reabilitării

Splendida clădire din Piața Unirii, în care își are sediul PNL Timiş, a fost acoperită cu o plasă de protecție. Săptămâna trecută, președintele Filialei, Nicolae Robu, a convenit cu ceilalți coproprietari asumarea de către fiecare a cheltuielilor necesare reabilitării ei. Se așteaptă doar angajamentul ferm în acest sens al unor coproprietari italieni care dețin 6 dintre apartamente și se vor declanșa imediat demersurile pe programul Primăriei de cofinanțare cu 50% a reabilitării clădirilor din Centrul Istoric și Piața Victoriei.

Biroul Politic Județean al PNL Timiș a aprobat, zilele trecute, implicarea Filialei cu o sumă de 70.000 euro în acest proiect, corespunzătoare cotei părți de proprietate de 20%. Va fi o prioritate atât pentru PNL Timiș, cât și pentru Primăria Timișoara, ca, în cel mai scurt timp - realist vorbind, asta înseamnă până la finele anului 2018 -, spectaculosul imobil să își recapete frumusețea și locul de clădire-simbol a Pieței Unirii și a Timișoarei, în perspectiva anului 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Reamintim că alternativa este suportarea de către proprietari a unor amenzi considerabile - câte 8.000 lei, la fiecare inspecție a autorităților - și, de la ianuarie 2018, a taxei pe paragină constând într-un impozit crescut de 6 ori.

Casa Steiner Miksa sau edificiul fostei Bănci de Scont este una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Timişoara.