Ludovic Orban

Viceprimar
Primăria Municipiului București

Biografie

După finalizarea studiilor medii la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov (1982), Ludovic Orban a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și studii politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).

În anul 1992 devine membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT), devenit ulterior PL ’93 și a fost membru în Comitetul Director PL ’93 (1993-1997). Este ales din partea acestui partid în posturile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 București (1992-1996) și consilier local în Consiliul Sectorului 1 București (1996-1997), demisionând din ultimul post în anul 1997.

Participă la 4 programe internaționale: „Cunoașterea Sistemului politic și Electoral American”, Program realizat de Agenția de Informații a Statelor Unite (diploma Arkansas Traveler înmânată de către Guvernatorul Statului Arkansas, Bill Clinton) (februarie – aprilie 1992), „Cunoașterea Instituțiilor Politice ale Marii Britanii” (Marea Britanie, octombrie 1994), program de Specializare în Comunicare și Relații Publice, realizat de Institutul Republican Internațional din SUA (ianuarie – februarie 2000) și un program de training pentru lupta anticorupție „Fighting against corruption”, organizat de Fundația Partidului Liber Democrat german și desfășurat la Gumersbach (martie 2002).

Este desemnat apoi pentru a îndeplini diferite demnități publice cum ar fi: director de relații publice în cadrul Agenției de Politici Energetice din România (1997-1998), secretar general la Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap (1998-1999), secretar de stat, șef al Departamentului Informațiilor Publice al Guvernului (1999-2000), secretar de stat, Președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (martie 2000 – mai 2001) și președinte al Consiliului de Administrație al Centrului Național de Specializare în Comunicare și Relații Publice (înființat prin H.G. 949/noiembrie 2000).

Informații Contact

• presedinte@pnl.ro