Marius Bodea – Moldova vrea Autostradă

Partidul Național Liberal > Noutăți > Marius Bodea – Moldova vrea Autostradă

Marius Bodea, deputat:

PNL a decis ieri, la propunerea parlamentarilor liberali din Moldova și a Președintelui Ludovic Orban, cu susținerea unanimă a tuturor colegilor parlamentari următoarele acțiuni legate de autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș:
1⃣ Înaintarea unei scrisori adresate Ministrului Transporturilor privind situația autostrăzii Moldova, ce va fi semnată de către toți parlamentarii PNL.
2⃣ O petiție publică, adresată Guvernului, în care va solicita prioritizarea tronsonului Ungheni – Iași – Târgu Mureș și prelungirea tronsonului de la Târgu-Mureș la Borș, precum și stabilirea unui calendar pe diferite etape și finanțarea din fonduri europene a autostrăzii Moldovei.
3⃣ Filialele PNL din Moldova vor demara campania de strângere de semnături, alături de ONG-uri, pentru susținerea acestei petiții.
4⃣ Depunerea unui proiect de hotărâre a Parlamentului României privind adoptarea unei declarații comune a plenului reunit privind susținerea construirii de urgență a autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș ca obiectiv de interes național.

? Șansa noastră este să fim uniți în jurul acestui proiect. Fie că vorbim de acțiuni civice, acțiuni administrative, ori acțiuni parlamentare, toate în același timp sau pe rând, niciodată în privința acestui subiect nu va fi prea mult. Autostrada nu este a ieșenilor, este a întregii regiuni a Moldovei, este autostrada care dă totodată șansă și Republicii Moldova să fie mai aproape de noi, economic, cultural și social.”