Partidul Național Liberal > Noutăți > Marian-Jean Marinescu: Parlamentul European a votat astăzi raportul meu pentru Facilitatea de Transport Europeană.

În ianuarie voi începe negocierile cu Președinția română a Consiliului.
Am reuşit să cresc cu 6 miliarde de euro bugetul pentru politica de transport, precum şi prelungirea, pe cale rutieră, a coridorului european „Rin-Dunăre”, de la Bucureşti către Focşani şi Albiţa. În plus, tot la propunerea mea, vor fi luate măsuri pentru creşterea transparenţei proiectelor: Comisia Europeană va publica în timp real o hartă cu stadiul de implementare a proiectelor, precum şi alte informaţii relevante.
Am introdus printre priorităţile de finanţare sectoarele rutiere Siret-Suceava, Focşani-Albiţa şi sectoarele feroviare Arad-Braşov-Predeal şi Bucureşti-Craiova. În calitate de raportor al Parlamentului European în acest dosar de mare importanţă pentru România, sunt pregătit să închei un acord cu Preşedinţia română a Consiliului UE până în aprilie 2019.

Marian-Jean Marinescu
Eurodeputat PNL