Partidul Național Liberal > Noutăți > Mara Mares: Doamna Ecaterina Andronescu ar trebui sa demisioneze, dupa declaratia inadmisibila de aseara
Declarația Ecaterinei Andronescu care a spus, în contextul discuției despre cazul Alexandra că „am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină” este absolut revoltătoare și inacceptabilă pentru un ministru al Educației. Această afirmație este similară cu declarații de tipul „avea fusta prea scurtă”, iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea românească.
Doamna Ecaterina Andronescu trebuie să demisioneze urgent din funcție pentru această afirmație rușinoasă pentru orice cetățean, dar mai ales pentru un ministru al Educației dintr-o țară europeană. Mă așteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii și tinerii fac autostopul în România din cauza PSD  și a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul județean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate să deservească toate localitățile dintr-un județ și pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel că elevi precum Alexandra sunt obligați să facă autostopul și să meargă „la ocazie”.
Mă așteptam ca doamna Andronescu să nu aibă liniște până nu rezolvă această problemă și să o convingă pe doamna Dăncilă să soluționeze situația transportului, prin abrogarea OUG nr. 51/2019. Este lamentabil că argumentul „sunt și eu mamă” este folosit în scop politicianist de membri ai guvernului PSD, în declarații publice, de PR, și nu pentru a-i motiva să pună în practică acțiuni concrete și să remedieze probleme pe care, așa cum dovedește și acest caz, chiar ei le-au creat.