Ludovic Orban: Zilele guvernului sunt numarate

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Zilele guvernului sunt numarate

Vasilica Viorica Dăncilă și PSD au făcut, din nou, de râs România în fața Europei. În ciuda avertismentelor repetate și a somațiilor publice pe care le-am lansat către PSD și către premierul Dăncilă să retragă candidații propuși, iar după nominalizarea Rovanei Plumb să retragă candidatura Rovanei Plumb, pentru că această candidatură nu avea nicio șansă de a primi aprobarea Parlamentului. Iată că, inevitabilul s-a produs, Rovana Plumb nu a trecut nici măcar de proba calificărilor, nici măcar nu a ajuns să fie audiată în Comisia de Specialitate, pentru că a picat la proba integrității, datorită neregulilor în completarea declarației de avere.

Nu poți, ca și Guvern în exercițiu și ca premier, să fii atât de insensibil la toate vocile, care îți solicită să iei o decizie normală și de bun simț și anume să trimiți o candidatură normală pentru funcția de Comisar European.

Rovana Plumb a avut probleme atât de integritate, cât și probleme de neconcordanță din punct de vedere profesional și de background, care nu au recomandat-o cu nimic și, dimpotrivă, au avut un rol determinant în respingerea acestei candidaturi.

Readuc aminte că, premierul Dăncilă a încălcat Legea 373 și a trimis această candidatură fără să consulte Parlamentul României, Comisiile de Specialitate.

Somăm Guvernul, ale cărei zile sunt numărate și sperăm că moțiunea de cenzură va fi adoptată, dacă apucă până la moțiunea de cenzură să formuleze o nouă propunere de Comisar European, să formuleze în mod obligatoriu această propunere cu consultarea președintelui României și chiar cu acordul președintelui României și de asemenea, cu consultarea Parlamentului României și cu acordul Comisiilor de Specialitate, care trebuie să audieze și să își dea acordul asupra oricărui candidat român pentru funcția de Comisar European.

Din nou, spun că nu mă mai obosesc să îi cer demisia lui Dăncilă, pentru că până acum ar fi avut o mie de motive să-și dea demisia dacă ar fi avut o urmă de bun simț. Nu are această urmă de bun simț.

A te prezenta cu un apropiat al lui Liviu Dragnea, a cărui anchetă a fost blocată exact pentru un subiect notoriu, cum este cazul Belina, și anume transferul în proprietate privată, în administrarea unei firme private, a unei proprietăți publice a statului, să te prezinți în fața Europei cu un asemenea candidat, înseamnă nerușinare, înseamnă un dispreț profund față de cetățenii români și o nepăsare totală față de imaginea României în lume.

Din acest motiv, cred că dacă mai există vreun parlamentar care să mai aibă vreun dubiu, atitudinea pe care trebuie să o aibă la moțiunea de cenzură, aceste dubii sper că s-au risipit, pentru că orice parlamentar care are o urmă de respect față de țara lui, care înțelege care este binele României, nu are de făcut decât un singur lucru și anume să voteze moțiunea de cenzură.