Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă.

Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România.

Mi-am informat colegii privind stadiul discuțiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile, în cursul acestei săptămâni și, de asemenea, în cursul acestei săptămâni, să stabilim data la care vom depune moțiunea de cenzură și, evident, în funcție de data la care vom depune moțiunea de cenzură, data la care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură. Repet, obiectivul Partidului Național Liberal, încă de la începutul sesiunii parlamentare, a fost acela de a uni, de a coagula toate forțele politice parlamentare care se găsesc în opoziție, pentru a obține numărul de semnături, în primă fază, și ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura reușita moțiunii de cenzură.

Al doilea subiect pe care îl abordez, revin cu o somație adresată încă premierului Dăncilă, să retragă candidatul pentru funcția de comisar european. Șansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă, împotriva prevederilor legii 373, este un candidat care nu are șanse să treacă de votul Comisiei de specialitate. Acest lucru este evident pentru orice om care cunoaște cât de cât poziționarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European și mai ales, exigențele care există la nivelul Uniunii Europene și la nivelul Parlamentului European privitor la criteriile de integritate și de competență necesare pentru validarea candidaturii unui comisar european.

Suntem în ceasul al doisprezecelea, încă poate fi evitată rușinea ca un candidat român pentru funcția de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie, să știe că va purta, Dăncilă, în calitate de președinte al PSD și de premier, singură, răspunderea acestui eșec major în desemnarea comisarului european, care să reprezinte România