Ludovic Orban: Toți primarii din România trebuie să-l declare pe Liviu Dragnea persona non grata și să-i interzică accesul pe raza localităților pe care le conduc, din cauza jefuirii sistematice a bugetelor locale

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Toți primarii din România trebuie să-l declare pe Liviu Dragnea persona non grata și să-i interzică accesul pe raza localităților pe care le conduc, din cauza jefuirii sistematice a bugetelor locale

Liviu Dragnea și PSD, deși se bat cu cărămida în piept că asigură produse de calitate pentru consumatorii români, au trădat interesele românilor votând în favoarea unei directive pentru protecția consumatorului, împotriva dublului standard, un text care permite perpetuarea dublului standard ignorând un raport care fusese adoptat în Parlamentul European și care stabilea clar obligativitatea oricărui producător de a respecta aceeași calitate a produselor în toate piețele din țările Uniunii Europene.

PSD, prin Guvern, deține președinția Consiliului Uniunii iar la negocierile din trialog  la Consiliul Uniunii Europene, formațiunea ECOFIN, în care linia de negociere trebuia dată de ministrul Economiei, Bădălău, au acceptat un text prin care, în condiții obiective sau legale se permite perpetuarea dublului standard.

Acesta este adevărul iar dacă pe piața românească vor continua să existe produse cu o calitate mai scăzută decât produsele care sunt vândute pe alte piețe, la nivelul Uniunii Europene, este vina exclusivă a lui Liviu Dragnea și a Guvernului PSD-ALDE.

A doua temă pe care o voi aborda este legată de bugetele locale. Președintele PSD moare de grija primarilor și mai nou am văzut că moare și de grija primarilor Partidului Național Liberal. Toți primarii din România trebuie să-l declare pe Liviu Dragnea persona non grata și să-i interzică accesul pe raza localităților pe care le conduc, din cauza jefuirii sistematice a bugetelor locale realizate de guvernele pilotate  de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

După ce anul trecut bugetelor locale li s-au furat literalmente peste 7,5 miliarde, la nivel național și în anul 2019, în ciuda unor declarații mincinoase privind cele mai mari alocări către bugetele locale care au fost făcute de Liviu Dragnea, bugetele locale au fost din nou jefuite pierzând în cursul acestui an peste 7 miliarde de roni.

Ultima măgărie făcută de acest Guvern, prin intermediul Ministerului Finanțelor, este aceea de a obliga autoritățile locale să suporte cheltuielile pentru asistență socială, pentru indemnizațiile persoanelor cu dizabilități și pentru salariile asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități, pe primele trei luni ale anului, din bugetele locale. Practic, Guvernul dă retroactivitate Legii bugetului de stat forțând bugetele locale să suporte cheltuielile de asistență socială și pe primele trei luni când nu exista în vigoare Legea bugetului de stat deoarece Legea bugetului de stat a intrat în vigoare în cursul lunii martie.

Respingem categoric acest nou rapt făcut bugetelor locale, atragem atenția că mai mult de jumătate dintre primării nu au resursele financiare necesare nici măcar pentru a-și asigura cheltuielile de subzistență iar toate proiectele de investiții ale autorităților locale care sunt derulate fie din fonduri europene, fie pe Programul Național de Dezvoltare Locală sunt puse într-un pericol grav de reglementările adoptate de acest Guvern, în special de OUG 114 și de asemenea, de alocările extrem de scăzute care au fost stabilite prin Legea bugetului de stat.

Poate să le promită Dragnea bani primarilor din Fondul de Dezvoltare și Învestiții până își va pierde funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru că această promisiune este o promisiune mincinoasă. Fondul de Dezvoltare și Investiții, practic nu are bani. Alimentarea Fondului de Dezvoltare și Investiții se face doar din credite de la Trezorerie iar execuția pe primele două luni ale anului arată un dezastru bugetar pentru acest Guvern, arată o scădere a încasărilor la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat și o creștere dramatică a cheltuielilor care nu pot permite acestui Guvern să finanțeze niciun fel de nou proiect din acest fantomatic Fond de Dezvoltare și Investiții.

În fine, în privința așa-zisei restructurări guvernamentale, remanieri guvernamentale, că nici nu mai știm exact despre ce estre vorba, Partidul Național Liberal are o singură poziție: Guvernul trebuie restructurat în ansamblul său, acești incompetenți și analfabeți funcționali trebuie să plece acasă și trebuie să lase cetățenii români să repornească România pe un drum corect pentru că în ultimii doi ani și jumătate nu au făcut altceva decât să-și bată joc de România.