Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Teodorovici sechestrează banii companiilor private și amână intenționat să le dea banii înapoi din TVA

Ministrul mincinos și fanfaron al Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări în condițiile în care nu mai are bani pentru a susține cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă.

În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor și a amânat în mod intenționat și cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii.

Gândirea comunistoidă a acestui bufon de ministru, care nu înțelege o iotă din modul în care funcționează mediul privat, îl face să trateze abuziv și discreționar banii celor mai importanți contribuabili din economie.

În fiecare lună, companiile primesc înapoi de la stat, în două tranșe, diferența dintre sumele încasate din TVA și cele datorate statului, care se ridică la aproape 2 miliarde de lei pe lună.

În iunie, companiile care duc greul economiei și care au nevoie de banii lor pentru finanțarea activităților economice zilnice nu au primit nicio tranșă din rambursarea de TVA și au fost practic jefuite de ministerul Finanțelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri.

Ministrul Teodorovici își bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituțiile statului și contribuabili. Atunci când o companie sau un cetățean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanțele Publice acționează imediat și blochează conturile contribuabililor, îi execută silit și le percep dobânzi și penalități pentru fiecare zi de întârziere.

În schimb, când statul nu-și achită obligațiile către companii și contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniștrii actuali amână cu premeditare aceste plăți pentru că se cred vătafi pe economia românească și pe munca oamenilor cinstiți.

O somez public pe Viorica Vasilica Dăncilă să-i ceară ministrului Finanțelor Publice să achite imediat și fără nicio altă întârziere, conform prevederilor legale, datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei românești și bunăstarea angajaților lor. România nu mai poate continua cu acest fel de guvernare haotică și abuzivă care acționează în mod deliberat și cinic împotriva sectorului privat, gripând singurele motoare de dezvoltare economică sănătoasă