Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Solicitam tuturor partidelor sa asigure adoptarea proiectului de revizuire a Constitutiei, elaborat de Partidul National Liberal

Biroul executiv al Partidului Național Liberal a  mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgență, proiectul de lege inițiat de Partidul Național Liberal, privind desființarea Secției speciale de cercetare a magistraților. Readuc aminte că proiectul de lege inițiat de Partidul Național Liberal a trecut de Camera Deputaților, prin adoptare tacită și se găsește la Senat, a declarat Presedintele PNL, dl Ludovic Orban, la finalul sedintei BEX

Ca atare, am mandatat senatorii Partidului Național Liberal și evident și ceilalți colegi din Camera Deputaților să militeze pentru intrdoducerea pe ordinea de zi în sesiunea extraordinară și pentru adoptarea proiectului de lege al Partidului Național Liberal, privind desființarea Secției speciale.

Readuc aminte că în urma sesizării Partidului Național Liberal  adresate către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția și Comisia de la Veneția a prezentat un punct de vedere clar, privitor la  desființarea Secției speciale de anchetare  a magistraților, punct de vedere care se regăsește de altfel și în poziția GRECO și în pozițiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanții Comisiei Europene.

Astăzi, de asemenea, am mandatat liderii grupurilor parlamentare să finalizeze negocierile privitoare la proiectul de revizuire a Constituției României, în conformitate cu  pactul semnat de Partidul Național Liberal la solicitarea și inițiativa  președintelui, pactul privind consolidarea parcursului european al României, proiect de revizuire care urmărește punerea în practică a voinței exprimate  de cetățenii români în cadrul referendumului convocat de președintele României în data de 26 mai.

Avem convingerea și așteptăm ca în cursul zilei de astăzi, proiectul de revizuire a Constituției, elaborat de Partidul Național Liberal, să fie depus spre dezbaterea parlamentară. Și, din nou, solicităm tuturor partidelor parlamentare să acționeze în conformitate cu voința exprimată de cetățenii români și să asigure trecerea prin Parlament a acestui proiect de revizuire a Constituției și adoptarea acestui proiect de revizuire a Constituției, printr-un referendum o dată cu alegerile prezidențiale, fie în primul tur, fie în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

A treia temă abordată este legată de modificarea legilor electorale. Salutăm faptul că, în cadrul Comisiei Parlamentare, propunerile Partidului Național Liberal, care au fost conforme cu solicitările președintelui Klaus Iohannis , exprimate în scrisoarea adresată către Parlament, salutăm faptul că, aceste propuneri au fost adoptate în Comisia Specială, care a fost înființată prin decizia Plenului Reunit al celor două Camere ale Parlamentului și considerăm că, este necesară adoptarea în cadrul sesiunii extraordinare a acestei propuneri de modificare, care a fost adoptată în Comisia Specială, fără alte propuneri de modificare pentru că am văzut că Autoritatea Electorală Permanentă încearcă să modifice pe ușa din dos legislația în domeniul electoral, înființând entități neclare și încercând să își extindă atribuțiile și ca atare, mandatul parlamentarilor Partidului Național Liberal este ca, la modificarea legilor electorale să fie adoptat strict proiectul care a fost adoptat în Comisia Specială, fără alte adăugiri, care nu au legătură cu obiectul, care a stat la baza deciziei Parlamentului de a constitui această Comisie.

De asemenea, vă informez că, Partidul Național Liberal a luat decizia de a desemna, în cadrul Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, reprezentanții noștri, care și-au desfășurat activitatea și în mandatul trecut. Respectiv, pentru poziția de vice-guvernator l-am reconfirmat, i-am asigurat continuitatea în activitate pentru domnul Eugen Nicolaescu, iar pentru poziția de membru neexecutiv în cadrul Consiliului de Administrație, am decis să îl susținem pentru un nou mandat pe domnul Virgil Stoenescu, care a reprezentat Partidul Național Liberal în Consiliul de Administrație al BNR și în mandatul trecut