Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Salut decizia președintelui Klaus Iohannis de a invita partidele politice la consultări

Presedintele PNL, domnul Ludovic Orban, a sustinut astazi o declaratie de presa la sediul Partidului National liberal, din Str. Modrogan, nr 7, in care saluta decizia președintelui Klaus Iohannis de a invita partidele politice la consultări, la Cotroceni, pentru a transpune în realitatea politică și juridică, voința exprimată de cetățenii români în cadrul referendumului convocat de președintele României.

Dați-mi voie să le mai mulțumesc încă odată, să le transmit aprecierea și respectul meu, tuturor românilor care s-au prezentat la vot și au votat în favoarea referendumului convocat de președintele României.

Timp de 2 ani și jumătate, o majoritate parlamentară condusă de PSD și un Guvern certat cu legea, cu bunul simț și cu voința populației și-a bătut joc de justiție, a călcat în picioare drepturile și libertățile cetățenilor români, a agresat sistematic independența justiției și a turnat pe bandă rulantă acte normative și alte proceduri menite să strivească drepturi și libertăți individuale, să calce în picioare independența magistraților, să distrugă orice funcționalitate a justiției în România și să pună capăt luptei anticorupție.

6.500.000 de români au spus ,,DA,, la referendum și au spus „INTERZIS” amnistiei și grațierii faptelor de corupție. Începând de astăzi, în România, orice deținător de putere, care fură va fi pedepsit. Românii au spus foarte limpede, că voința lor este să fie conduși de oameni cinstiți, de oameni care respectă legea și că orice deținător de putere, care săvârșește infracțiuni de corupție, să fie pedepsit pentru faptele sale.

De asemenea, în cadrul referendumului, românii au spus „STOP”  Ordonanțelor de Urgentă în domeniul justiției și „STOP”  Ordonanțelor de Urgență care nu sunt supuse controlului constituțional.

Partidul Național Liberal va participa la consultările de la Cotroceni. Luni, am convocat reuniunea Biroului Politic Național al partidului. Vom stabili componența delegației și mandatul Partidului Național Liberal la aceste consultări.

Pentru noi, voința exprimată de cetățean este lege. Pentru noi, orice inițiativă de modificare a Constituției sau a legilor necesare pentru transpunerea în realitatea politică și juridică a voinței exprimate de cetățeni este de asemenea, prioritate zero și va fi sprijinită de Partidul Național Liberal.

Încă din primul moment în care președintele României a luat decizia de a convoca referendumul și de a da dreptul cetățenilor români să oprească asaltul forțelor PSD-ALDE anti-justiție împotriva dreptății, încă din primul moment, Partidul Național Liberal a fost alături de președintele României, s-a implicat în campanie cu toată forța sa politică, cu toată forța sa organizatorică, toți membrii Partidului Național Liberal au fost implicați în susținerea acestui referendum și au contribuit alături de președintele României la rezultatul covârșitor al votului dat de cetățenii români.

Le transmit un mesaj tuturor oamenilor politici din celelalte partide, să nu îndrăzniți să vă opuneți voinței exprimate de cetățeni. Voința exprimată de popor, care deține suveranitatea și care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituțional este obligatorie pentru toți oamenii politici. Vă atrag atenția că orice tentativă de a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstituțională și vă va arunca în afara vieții politice din România.

Președintele României a decis foarte bine să cheme partidele politice la consultări. Partidele politice trebuie să se exprime foarte clar și să anunțe susținerea demersurilor de modificare a Constituției și a legislației, pentru a garanta că voința exprimată de cetățean se transpune în practică.

În ceea ce ne privește, Partidul Național Liberal este consecvent câtorva idei clare în acțiunea politică, în acțiunea publică. Toleranță zero față de corupție, integritate în exercitarea funcției publice, asigurarea unei justiții independente, care să poată să facă dreptate fiecărui cetățean român, o funcționare a puterilor judecătorești constituțională ca o putere de sine stătătoare și non intervenția politicului în funcționarea justiției