Ludovic Orban: PSD și ALDE riscă să marginalizeze România și chiar să pună sub semnul întrebării apartenența României la Uniunea Europeană

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: PSD și ALDE riscă să marginalizeze România și chiar să pună sub semnul întrebării apartenența României la Uniunea Europeană

Frans Timmermans este reprezentantul familiei socialiste europene care deține cea mai importantă funcție la nivelul Comisiei Europene. Tocmai Frans Timmermans, Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, arată unde a dus PSD, România, trăgând un semnal de alarmă clar, că în cazul în care PSD-ul lui Dragnea și PSD-ul lui Tăriceanu continuă agresiunea sistematică împotriva independenței justiției, prin modificări ale Codului Penal, ale Codului de Procedură Penală, ale Legilor Justiției, care să avantajeze infractorii, care să dezincrimineze fapte care sunt considerate infracțiuni, există riscul major pentru România să se activeze, practic, procedura prevăzută în Articolul 7 din Tratat și anume suspendarea  dreptului de vot  al României la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

PSD și ALDE riscă să marginalizeze România și chiar să pună sub semnul întrebării apartenența României la Uniunea Europeană. Orice vot pentru candidații PSD sau ALDE este un vot care va face rău României, pentru că la ora actuală atât PSD cât și ALDE, sunt partide marginalizate, partide care nu sunt acceptate la nivel european, partide care fac un rău imens României.

Singura forță politică ce are astăzi capacitatea de a pune România în primul rând, de a asigura că România stă pe picior de egalitate cu celelalte state ale Uniunii Europene, singurul partid care are forța de a influența decizia la nivel european și de a aduce beneficii pentru România, este Partidul Național Liberal.

Chiar în timpul campaniei, deși, repet, Frans Timmermans este socialist, nu este membru al PPE, se dă un semnal clar către fiecare cetățean român, că dacă își dorește ca România să aibă de câștigat, dacă își dorește ca România să-și mențină poziția la nivel european, PSD nu trebuie să primească niciun vot.

Astăzi, Partidul Național Liberal, practic, a aprobat formal programul politic al PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi, la ora 19:00, vom prezenta public acest program. Sigur că acest program este un program politic care este deschis dezbaterilor cu societatea civilă, cu patronatele, cu sindicatele, cu asociațiile profesionale, cu mediul academic. Vrem să arătăm clar că singurul partid care are un plan pentru România în cadrul Uniunii Europene și care are forța de a realiza  obiectivele prevăzute în acest plan este Partidul Național Liberal.

Vrem să arătăm clar că singurul partid care are un plan pentru România, în cadrul Uniunii Europene, și care are forța de a realiza obiectivele prevăzute în acest plan este Partidul Național Liberal. Obiectivul principal pe care îl avem este ca România să aibă o dezvoltare economică rapidă care să permită ca veniturile românilor să ajungă într-un timp cât mai scurt la nivelul mediu de la nivelul european, prin alocarea resurselor către dezvoltarea accelerată a infrastructurii, prin alocarea resurselor către dezvoltarea sistemului de sănătate, prin  alocarea resurselor către educație, pentru școli moderne, pentru relansarea învățământului profesional, pentru asigurarea unei calități a educației în România, exact ca în orice țară de la nivel european și nu în ultimul rând, de fructificarea potențialului pe care îl are România, în primul rând în domeniul agricol,  prin creșterea plăților la hectar cât mai aproape de nivelul mediu în care să crească competitivitatea produselor românești pe plan european. De asemenea, alocarea inteligentă a resurselor spre procesare care să permită să se realizeze cât mai multă valoare adăugată în România și repet, produsele românești să fie cât mai competitive pe piața europeană.

Vă spun doar atât legat de programul politic, cu siguranță vom face o prezentare mai detaliată după ora 19. Nu în ultimul rând, vreau să-i acuz public pe cei de la PSD și ALDE că au desființat Parlamentul în speranța disperată că mai pot să stoarcă niște voturi pe ultima sută de metrii. Noi eram pregătiți cu o moțiune pe fonduri europene prin care să tragem un semnal grav de alarmă, că riscăm să pierdem miliarde și miliarde de euro datorită incapacității Guvernului și că se mai poate face ceva pe ultima sută de metrii, în condițiile în care se trezesc la realitate cei care conduc zona fondurilor europene.

Ce putem să vă spunem astăzi, cifrele prezentate de Rovana Plumb sunt niște minciuni gogonate, nu au nicio legătură cu realitatea. Dacă dăm la o parte fazările, și anume decontările pe proiecte care au început în exercițiul financiar trecut și dacă dăm la o parte plățile directe, asupra cărora Guvernul nu are niciun fel de merit și nicio contribuție, adevărata rată a absorbției este în jurul cifrei de 6%. Chiar și în această rată a absorbției, meritul principal nu îl are Guvernul, meritul îl au autoritățile locale, în special autoritățile locale care sunt conduse de reprezentanți ai Partidului Național Liberal.

România are dreptul să beneficieze de finanțări nerambursabile de 42 de miliarde de euro, în cursul exercițiului financiar multianual 2014 – 2020 și PSD-ALDE aduc România în situația de a pierde miliarde și miliarde de euro, bani care ar fi putut veni pentru dezvoltarea infrastructurii, bani care ar fi putut veni pentru creșterea nivelului de civilizație în mediul urban mic, în mediul rural, bani care ar fi putut veni pentru sprijinirea companiilor românești în  procesul lor de dezvoltare și de expansiune regională sau europeană, bani care ar fi putut veni pentru dezvoltarea sistemului de educație, bani care ar fi putut veni pentru realizarea spitalelor regionale și a tuturor celorlalte investiții.

PSD îi lipsește pe cetățenii români de aceste resurse financiare care ar putea să crească calitatea serviciilor medicale, care ar putea să crească calitatea serviciilor în educație, care ar putea asigura cât mai repede o infrastructură de transport de tip european, care ar putea să aducă civilizație în mediul rural și care ar putea să ajute mediul de afaceri în dezvoltare.