Ludovic Orban: PSD rămâne în era Liviu Dragnea

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: PSD rămâne în era Liviu Dragnea

Judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției.
Dana Gîrbovan a fost o susținătoare zgomotoasă a Ordonanței 13 și a modificărilor operate de PSD și ALDE la Legile Justiției și la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracțional organizat condus de Liviu Dragnea.

Dana Gîrbovan s-a evidențiat prin apărarea unor condamnați precum Dan Voiculescu și prin critici vehemente la adresa luptei anticorupție. Dana Gîrbovan este o susținătoare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție prin care PSD încearcă să terorizeze magistrații.

Propunerea este o dovadă a orientării anti-occidentale a PSD, fiind salutată de organele de propagandă rusești.

Probabil PSD așteaptă aplauze venite din Est și după ce l-a propus pe Iulian Iancu ca vicepremier pe probleme economice. Iulian Iancu a fost cel care, prin toate acțiunile sale legislative, a blocat investițiile în exploatarea de gaze de la Marea Neagră. Nominalizarea lui Iulian Iancu vine după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, la Washington o declarație comună cu președintele Donald Trump, potrivit căreia ”România și Statele Unite vor analiza modalități de îmbunătățire a climatului investițional în domeniul energiei în beneficiul ambelor țări”.

Acum, Guvernul Dăncilă dă un semnal clar că nu dorește aceste investiții.

Iulian Iancu este perceput drept omul Gazprom în România și a torpilat proiectele legislative menite să permită apariția unui cadru investițional.

PNL consideră că prin aceste propuneri PSD s-a descalificat și arată orientarea anti-occidentală, lipsa de respect față de cetățenii României și faptul că rămâne în continuare prizonierul politicienilor certați cu legea. Acționând în total dispreț față de votul cetățenilor la referendumul pe teme de justiție, PSD rămâne ”Ciuma roșie”, așa cum îl consideră milioane de români.