Ludovic Orban – PSD-ALDE a eliberat peste 11.000 de deținuți înainte de termen

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban – PSD-ALDE a eliberat peste 11.000 de deținuți înainte de termen

Ludovic Orban, președintele PNL, susține declarații de presă:
• Viața, integritatea fizică și proprietatea privată a fiecărui cetățean român, au fost puse în pericol de Guvernul PSD-ALDE, care a eliberat peste 11.000 de deținuți înainte de termen, fără niciun fel de măsură de reintegrare socială a acestora, fără sa ia nicio măsură privitoare la posibilitatea de a asigura pentru acești deținuți eliberați o formă de ținere sub supraveghere și de urmărire a reintegrării în societate a acestor deținuți eliberați.
• Există cazuri grave de omoruri, de violențe, de violuri care s-au petrecut în ultima perioadă. Este evidentă creșterea incidenței infracționalității și, din păcate, a infracțiunilor grave comise de cei care au fost eliberați înainte de termen de Guvernul PSD-ALDE pe ușa din dos a penitenciarelor, iar răspunderea exclusivă pentru această situație dramatică este a actualului Guvern care guvernează pentru infractori și care este împotriva cetățenilor români corecți, care respectă legea și care sunt normali într-o societate.
• Solicităm convocarea de urgenţă a unei sesiuni extraordinare parlamentare. Le solicit celor doi preşedinţi, nu lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea pentru că sunt plecaţi în concediu, dar şi-au delegat atribuţiile lui Florin Iordache şi Claudiu Manda. Aşadar solicităm să convoace sesiune parlamentară extraordinară de urgenţă în care să fie ori amendată această lege, fie chiar abrogarea în integralitate a acestei legi.