Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: 14 iulie, Ziua Națională a Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: 14 iulie, Ziua Națională a Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi
Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: „14 iulie, Ziua Națională a Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi. Patria libertății și a unei mari civilizații de care suntem îndrăgostiți de secole, Franța este țara care i-a primit și i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea.
Aceasta este țara în care generații de cărturari, artiști, savanți și oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor și a revoluției, și-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii și politicii, au fost protejați de persecuții și au găsit răspuns și încurajări în lupta lor pentru modernizarea României.
Pentru toate suntem recunoscători Franței, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele. Limba franceză este și pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este și un oraș românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai țării noastre, istoria Franței și a României sunt îngemănate.
Știm că ne așteaptă și un viitor prosper, pe care îl construim împreună.
La mulți ani Franța! Vive la France!”