Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: Parlamentul a votat revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: Parlamentul a votat revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: ” Parlamentul a votat astăzi revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, pentru motive care țin de încălcarea Constituției și a legilor țării.
Decizia a fost luată în conformitate cu procedurile constituționale și legale, în baza raportului comisiilor juridice, în care sunt specificate clar încălcările Constituției și legislației, care au stat la baza revocării. Argumente juriștilor sunt foarte puternice și reprezintă temeiuri solide pentru revocarea doamnei Weber din funcția de Avocat al Poporului.
Este o decizie angajată de PNL și de coaliția parlamentară pentru readucerea instituției Avocatului Poporului la rolul său constituțional.
Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, o procedură care este prevăzută în Constituție și în regulamentele comune ale celor două Camere.”