Ludovic Orban – Cea mai puternică familie politică din Europa

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban – Cea mai puternică familie politică din Europa

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal:

Singurul partid din România care contează în Europa este Partidul Naţional Liberal. Cu cât PNL este mai puternic în România şi în Europa, cu atât România este mai puternică în Europa. Cu atât interesele românilor la nivel european sunt mai bine reprezentate.
Din păcate pentru ţara noastră, PSD şi ALDE nu contează în familiile lor politice, fiind considerate nefrecventabile de partenerii lor politici europeni. Gândiţi-vă ca PES l-a desemnat candidat la Preşedinţia Comisiei Europene pe Frans Timmermans, unul dintre cei mai mari critici ai guvernarii PSD – ALDE.

Congresul PPE, cea mai puternică familie politică din Europa, a fost o ocazie foarte bună pentru delegaţia PNL de a susţine interesele României în faţa partenerilor din celalate ţări europene.
În două zile de congres, în paralel cu dezbaterile din plen, am avut întâlniri bilaterale cu preşedintele şi secretarul general PPE, cu 3 prim-miniştri, cu 5 comisari europeni din domenii foarte importante pentru România (agricultură, buget, digitalizare, relaţii de vecinătate), cu preşedinţi de partide partenere (dintre care unele vor caştiga alegerile viitoare), cu alţi lideri europeni importanţi. Nu în ultimul rând, candidatul susţinut de PNL, Manfred Weber, un om foarte apropiat de PNL, a fost votat de Congres candidat oficial la Preşedinţia Comisiei Europene şi, cel mai probabil, va conduce Comisia Europeană după alegerile din mai.