Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: PNL va sustine, in Parlament, adoptarea inițiativei cetățenesti „Fără penali”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL, a facut o declaratie de presa in care a vorbit despre Summitul PPE de la Sibiu, dar si despre nominalizarea la CCR a deputatului Cupsa Ioan si a senatorului Daniel Fenechiu.

Pe 9 mai, la ora 10 dimineața se va desfășura la Sibiu, Summitul Partidului Popular European. La acest Summit, care va fi condus de președintele Partidului Popular European, Joseph Daul,  vor participa șefii de State, de Guverne aparținând partidelor din Partidul Popular European, de asemenea, vor participa reprezentanții Partidului Popular European în funcțiile de conducere de la nivelul instituțiilor europene, președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European, președintele Consiliului European.

De asemenea, vor participa președinți ai unor partide membre ale Partidului Popular European, care se află în opoziție și de asemenea, va fi prezent viitorul președinte al Comisiei Europene, candidatul Partidului Popular European la funcția de președinte al Comisiei Europene, domnul Manfred Weber.

De asemenea, pe data de 8 mai, începând cu ora 16.00, am convocat Biroul Executiv al Partidului Național Liberal. La această reuniune a Biroului Executiv al Partidului Național Liberal dedicată în integralitate dezbaterii agendei europene pe următorii 5 ani avem onoarea de a-i avea ca invitați și ca participanți pe președintele Partidului Popular European, Joseph Daul și pe secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz White.

Sunt evenimente extrem de importante, care reflectă anvergura europeană a Partidului Național Liberal, care reflectă relațiile extrem de bune pe care le are Partidul Național Liberal cu partenerii europeni, cu partidele de centru-dreapta din cadrul Partidului Popular European, la nivel european și care arată capacitatea Partidului Național Liberal de a influența decizii la nivel european în favoarea românilor.

Tot astăzi, am mai luat câteva decizii legate de probleme curente. Am luat decizia să propunem doi candidați pentru Curtea Constituțională a României. Știți că este în curs de derulare procedura de desemnare a unor judecători ai CCR.

Pentru Camera Deputaților, Biroul Executiv a decis să fie propus președintele Comisiei juridice a  partidului, domnul Ioan Cupșa, iar pentru Senat, domnul senator Daniel Fenechiu. De asemenea, am luat un mandat din partea Biroului Executiv, către mine și către liderii de grupuri, să purtăm discuții cu ceilalți parteneri din opoziție pentru a identifica o posibilitate cât mai bună de a încerca să obținem majoritate în susținerea unui candidat, altul decât candidații sprijiniți de PSD-ALDE.

De asemenea, Partidul Național Liberal a luat decizia, în Biroul Executiv, ca urmare a publicării motivării Curții Constituționale pe inițiativa cetățenească „Fără penali”,  de a susține în Parlament adopatrea acestei revizuiri a Constituției care, de fapt, este conformă și cu propunerile legislative formulate de Partidul Național Liberal și care se află în cursul dezbaterii  Parlamentului, privitor la integritatea în funcția publică.

De asemenea, am decis organizarea unui eveniment important al Partidului Național Liberal. Astăzi, Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a aprobat programul politic al partidului pentru alegerile pentru Parlamentul European, viziunea noastră asupra Europei în următorii cinci ani și de asemenea, viziunea noastră asupra modalității în care România poate să fructifice la maxim, pentru beneficiul românilor, toate avantajele pe care le are prezența României în cadrul Uniunii Europene.

Deci, practic am decis  programul politic al PNL pentru europarlamentare și faptul că acest program va fi prezentat public în data de 13 mai, în cadrul unui eveniment la care vă vom invita și pe dumneavoastră.