Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: PNL va sustine candidaturile Ursulei von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene si a Laurei Codruta Kovesi pentru functia de Procuror-șef european

Partidul Național Liberal a avut, astăzi, reuniunea Biroului Executiv în care am luat în dezbatere mai multe probleme de politică internă și de politică europeană și am luat câteva decizii importante, explică Președintele PNl, dl. Ludovic Orban

În primul rând, mă voi referi la mandatul dat către europarlamentarii Partidului Național Liberal de a fi implicați cu toate resursele de lobby pe care le au la dispoziție, total, în susținerea candidaturii pentru funcția de președinte al Comisiei Europene a doamnei Ursula von der Leyen, care este candidatul Partidului Popular European și care, practic, beneficiază de sprijinul nostru și de implicarea totală în susținerea acestei candidaturi.

De asemenea, i-am mandatat să intensifice lobby-ul pentru susținerea candidaturii candidatului român pentru funcția de Procuror-șef european, care după cum bine știți, astăzi, este candidatul Parlamentului European și în negocierile care se vor desfășura cu Consiliul Uniunii Europene, să ne asigurăm că va prevala decizia Parlamentului European care este, practic, organismul cel mai democratic, care este ales prin vot direct de toți cetățenii Uniunii Europene și care are deplina legitimitate să aibă decizia de partea sa.

De asemenea, astăzi, am discutat despre procedura de începere a urmăriri penale pentru fostul ministru al Sănătății, Bodog, în care am mandatat senatorii Partidului Național Liberal să voteze la vedere în favoarea începeri urmăriri penale, de asemenea, să participe la toate reuniunile procedurale care se vor desfășura fie la nivel de Biroului Permanent al Senatului, fie la nivelul Comisiei juridice și să impună adoptarea unui calendar, în conformitate cu regulamentul Senatului și să nu accepte tergiversarea care se profilează din atitudinea celor din PSD și ALDE privitor la această cerere.

Tot astăzi am luat decizia de a desemna, prin vot secret, președinții interimari de la nivelul Municipiului București, președinții filialelor de Sector și de asemenea, am decis să-i dăm doamnei președinte interimar, Violeta Alexandru, o echipă care să o sprijine în procesul de relansare a  PNL București.

Decizia este foarte importantă pentru că la nivelul Bucureștiului, Partidul Național Liberal va intra într-un amplu proces de recâștigare a încrederii cetățenilor. Mandatul acordat echipei pe care am desemnat-o astăzi și, în mod evident, întregii echipe pe care o vom desăvârșii în următoarele două săptămâni, este un  mandat extrem de ambițios.  Practic, să deschidă Partidul Național Liberal, să pună Partidul Național Liberal în serviciul cetățeanului, să facă opoziție veritabilă, argumentată și solidă, împotriva risipirii banului public și a oricărui abuz care are loc la nivelul Bucureștiului sau la nivelul administraților  de sector.

De asemenea, să pregătească programul de guvernare al Bucureștiului, cu răspunsuri solide, puternice, la toate soluțiile și de asemenea, să devină un partener instituțional pentru societatea civilă, pentru toate grupurile organizate la nivelul Bucureștiului, indiferent că este vorba de patronate, asociații profesionale, organizații neguvernamentale, grupuri de acțiune civică sau alte forme de asociere care trebuie reprezentate și prin acțiunea politică a noastră, la nivelul Bucureștiului, să arătăm că Partidul Național Liberal este cel mai serios partid care are cele mai bune soluții și care are capacitatea de a reprezenta efectiv în acțiunea politică interesele bucureștenilor