Ludovic Orban: OUG 114, ce urmareste de fapt guvernul?

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: OUG 114, ce urmareste de fapt guvernul?

Perfidia si cinismul guvernului PSD-ALDE sunt ilustrate fidel de OUG 114, adoptata fara dezbatere publica, fara studii de impact, fara consultarea actorilor economici si sociali afectati, CU INCALCAREA FLAGRANTA A CONSTITUTIEI SI A LEGILOR.
Ce urmareste de fapt guvernul? Un singur lucru: sa mai stoarca niste bani pentru acoperirea gaurilor bugetare provocate de cheltuielle nesabuite.
Cum vand ordonanta catre public? Mintind ca vor sa reduca factura la gaz si energie electrica prin plafonarea preturilor la producatori. In realitate, efectul ordonantei va fi contrar declaratiilor publice. Preturile la gaz si energie electrica vor CRESTE, pentru ca ordonanta instituie o taxa de 2% oe cifra de afaceri pentru producatori, transportatori, distribuitori, traderi, furnizori. Cum sa scada pretul daca tu, guvern, obligi toate companiile sa plateasca aceasta taxa?
O alta mare minciuna publica este taxa pe activele bancilor. Pentru public, guvernul vinde imaginea ca se „lupta cu bancile lacome, care fac bani pe spinarea poporului”. Ce se va intampla in realitate? Nicio banca nu va mai putea face profit ca urmare a introducerii taxei si, fie isi vor face bagajele, fie vor mari dobanzile si comisioanele pentru a ramane profitabile. Cine va pierde? Tot cetateanul roman si firmele romanesti, care vor plati dobanzi mai mari sau o sa aiba un acces mult mai dificil la credte. Si, nu in ultimul rand, guvernul care se imprumuta masiv de la banci. Adica tot cetateanul, pentru ca creditele luate de guvern le platim tot noi, prin intermediul taxelor si impozitelor.
Propaganda mincinoasa a PSD- ALDE mai ataca populist si pe administratorii fondurilor de pensii private din pilonul 2. Sub aparenta luptei cu acestia, ei urmaresc un singur scop: sa puna mana pe cele peste 11 miliarde de EURO aflati in conturile private ale deponentilor, pentru a putea folosi banii acestora in iluzoriile parteneriate public-privat initiate de guvernanti si pentru a readuce cat mai multi contribuabili la pilonul 1 de pensii, ca sa faca rost de bani pentru pensiile aflate in plata. Cine va pierde pana la urma? Fiecare dintre cei peste 5 milioane de contribuabili la pilonul 2, care risca sa ramana fara pensie suplimentara in momentul in care vor ajunge la pensie.

Ludovic Orban
Președinte PNL