Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Orice parlamentar ALDE sau PSD, care va vota moțiunea de cenzură, va avea șansa să-și repare imaginea publică

La sfarsitul Biroului Executiv al PNL, marti 18 iunie, Presedintele  PNL, dl. Ludovic Orban apreciaza ca, Partidul Național Liberal, imediat după alegerile europarlamentare, a decis să transpună în fapt voința clară, exprimată de cetățenii români  la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European și la referendumul convocat de președintele României.

Am demarat procedura moțiunii de cenzură încă din prima săptămână și ne-am angajat în negocieri cu toate grupurile parlamentare, iar acolo unde nu am putut discuta cu grupuri parlamentare, am purtat negocieri individuale cu parlamentari din zona guvernamentală, respectiv din ALDE și din PSD.

Până la momentul votului, aceste discuții și negocieri vor continua și vom cuantifica, la vot, câte voturi efective va avea moțiunea de cenzură.

În ceea ce ne privește pe noi, avem conștiința datoriei împlinite, am făcut tot ce depinde de noi pentru a determina ca moțiunea de cenzură să fie sprijinită de un  număr cât mai mare de parlamentari, și le mai adresez, chiar dacă în discuțiile individuale le-am spus aceste lucruri parlamentarilor PSD și ALDE cu care am vorbit, le mai adresez public încă un îndemn: Aveți două variante, să vă încheiați cariera politică rămânând complicii acestui regim toxic pentru România, sau aveți șansa de a vă reabilita în fața cetățenilor români, votând moțiunea de cenzură.

Parlamentarii PSD și parlamentarii ALDE trebuie să înțeleagă, încă odată, că românii vor altă guvernare, că românii nu mai acceptă această coaliție la putere și că este în puterea fiecăruia dintre ei să decidă ca voința românilor să fie transpusă în fapt.

Orice parlamentar ALDE sau PSD, care va vota moțiunea de cenzură, va avea șansa să-și repare imaginea publică, să se debaraseze de ultimii doi ani și jumătate în care au fost complicii unui regim ticălos și să poată să-și continue cariera politică, fie în partidul din care fac parte, fie într-o altă formațiune politică.

Depinde de conștiința individuală a fiecărui parlamentar dacă va ține cont de ceea ce vor românii sau dacă va rămâne sluga unui regim care face rău acestei țări.