Ludovic Orban la Vaslui: Niciun lider de partid socialist european nu a acceptat să stea la masă cu Dăncilă, cu Dragnea sau cu orice alt reprezentant al PSD, pentru că le este rușine să se asocieze cu astfel de reprezentanți.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Vaslui: Niciun lider de partid socialist european nu a acceptat să stea la masă cu Dăncilă, cu Dragnea sau cu orice alt reprezentant al PSD, pentru că le este rușine să se asocieze cu astfel de reprezentanți.

După cum ați putut vedea în media, ziua de ieri a arătat foarte clar cum sunt percepute partidele românești la nivelul Uniunii Europene. România este stat membru al Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007. Destinul României este un destin european. Șansa de afirmare, șansa de dezvoltare, șansa de a-și asigura securitatea depinde în cea mai înaltă măsură de capacitatea autorităților din România, a liderilor români de a fi tratați pe picior de egalitate de partenerii europeni și de a putea aduce beneficii maxime pentru fiecare cetățean român de pe urma prezenței României la nivelul Uniunii Europene.

Astăzi, din România, în Uniunea Europeană, nu se aude decât o singură voce. Vocea președintelui României și vocea Partidului Național Liberal. Președintele României, ca organizator al Summitului Consiliului European, a arătat limpede fiecărui român, că este un lider resepctat, un lider apreciat, un lider cu anvergură, un lider care este prețuit de partenerii europeni, de toți șefii de state și de guverne care au venit în România, la Sibiu.

De asemenea, cetățenii români au arătat foarte limpede că sunt europeni. Gândiți-vă că șefii de stat și de guvern au putut să se plimbe liber, fără jandarmi, cordoane de jandarmi, garduri, au putut să se plimbe liber, să dea mâna, să dialogheze cu cetățenii români, care au fost la Sibiu, mai ales în Piața Mare din Sibiu.

Partidul Național Liberal  a fost organizatorul Summitului Partidului Popular European. Partidul Popular European este cea mai puternică familie politică la nivel european. Familia politică cu cea mai puternică reprezentare în Parlamentul European și care deține astăzi, atât funcția de președinte al Comisiei Europene, prin Jean-Claude Juncker, cât și președinția Consiliului European, prin Donald Tusk, cât și președinția Parlamentului European, prin Antonio Tajani.

Toți liderii PPE au participat la Summitul PPE organizat de Partidul Național Liberal, alături de președintele României. Președintele României, președintele Partidului Național Liberal, au stat la masă cu Donald Tusk, cu Antonio Tajani, cu Jean-Claude Juncker, cu Angela Merkel, cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, cu Boiko Borisov, premierul Bulgariei și cu toți ceilalți lideri de stat și de guvern ai PPE de la nivel european.

Nu cred că l-a văzut cineva pe Dragnea la Sibiu, nu cred că l-a văzut cineva pe Tăriceanu la Sibiu. Nici măcar Dăncilă, care a încercat să joace rolul polițistului bun în relația cu Uniunea Europeană, nu a avut ce să caute la Sibiu.

Gândiți-vă că exact cum Partidul Popular European a organizat Summitul PPE, înainte de Consiliul European, pentru a-și clarifica poziția privitoare la viitorul Uniunii Europene și a prezenta o poziție comună la Consiliul European, la fel, Partidul Socialist European a avut Summit organizat la Sibiu înainte de Consiliul European.

La Summitul PES, deși acest Summit a fost organizat în România, deși partidul de guvernământ este membru în Partidul Socialist European, liderii Partidului Socialist European nu au invitat niciun reprezentant din PSD.

PSD este ciuma roșie nu numai în România, este ciumă roșie și la nivel european. PSD este un partid care a ieșit din Europa, inclusiv din familia socialistă. Partidele socialiste europene nu îi mai acceptă la masă pe reprezentanții PSD pentru că întreg că comportamentul lor este un comportament antidemocratic, antieuropean, împotriva economiei de piață, împotriva valorilor, principiilor și regulilor care guvernează Uniunea Europeană.

În aceeași situație se află și Popescu Tăriceanu căruia i s-a arătat ușa, este adevărat, din familia politică ALDE care nu se știe dacă va mai exista.

În aceste condiții, pe 26 mai românii trebuie să reflecteze extrem de serios cu cine votează la alegerile europene. Nu poți să votezi cu un partid care este zero la nivel european, care este paria la nivel european, care nu este acceptat nici măcar în familia politică. Orice europarlamentar care va reprezenta PSD în Parlamentul European, nu va avea capacitatea de a obține nimic bun pentru România, dimpotrivă, va fi considerat ca un stigmatizat pentru că reprezintă un partid antieuropean. Ca atare, îi sfătuiesc pe români, să nu cumva să voteze cu PSD în alegerile pentru Parlamentul European pentru că votează împotriva interesului României.

Conflictul absurd provocat de liderii PSD și de oficialii PSD cu liderii Uniunii Europene, cu partenerii europeni, cu conducătorii guvernelor și statelor care ne sunt partenere la nivel european este un conflict care a șubrezit grav România, a slăbit poziția României la nivel european și pune în pericol șansa fiecărui român de a beneficia de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană.

Nimeni nu ar trebui să voteze cu PSD la alegerile pentru Parlamentul European, pentru că orice europarlamentar, care ajunge din partea PSD, în loc să facă bine României face rău României. Același lucru este și în cazul încropelii lui Tăriceanu, care de fapt este tot un PSD mai mic și este la fel de antieuropean, la fel de lipsit de capacitatea de a genera influență și de a aduce lucruri bune pentru România.

Cu cât Partidul Național Liberal va fi mai votat, mai puternic și mai bine reprezentat la nivel european, cu atât România va fi mai puternică, mai apreciată, mai respectată și va avea capacitatea să influențeze deciziile, astfel încât să aducă beneficii maxime pentru România.

La nivelul Uniunii Europene doar Partidul Național Liberal contează, doar Partidul Național Liberal este cu adevărat considerat un partener egal și este acceptat la masa negocierilor și doar Partidul Național Liberal are capacitatea de a aduce beneficii pentru România.

Premierul Dăncilă s-a plâns că nu a fost invitată la Sibiu. Aici trebuie să clarificăm lucrurile. Nu putea fi invitată la Sibiu pentru că regula în funcționarea Consiliului European este foarte simplă.  În Consiliul European fiecare stat este reprezentat de un singur reprezentant. În conformitate cu deciziile CCR, reprezentantul României în Consiliul European este Președintele României. Oricât și-ar dori președintele României nu mai poate să mai pună un scăunel la masa Consiliului European pentru altcineva din România.  Deci, Președintele României este singurul reprezentant al României la Consiliul European, așa că nu putea să o cheme pe Dăncilă.

Lucrul cel mai grav în schimb, este că Dăncilă s-a plâns că Iohannis nu a invitat-o la Sibiu. Problema este că nu a ajuns la Sibiu pentru că nu a fost invitată de liderii Partidului Socialist European, la Summitul PES, care a avut loc înainte de Consiliul European. Aceasta este problema și acest lucru trebuia să spună Dăncilă, să se plângă de liderii familiei politice din care face parte, adică partidele socialiste, social democrate din Europa, care au considerat că este o rușine pentru partidele europene, mai ales în campanie electorală, să își asocieze numele cu PSD. Acesta este adevărul. Niciun lider de partid socialist european nu a acceptat să stea la masă cu Dăncilă, cu Dragnea sau cu orice alt reprezentant al PSD, pentru că le este rușine să se asocieze cu astfel de reprezentanți. În situația aceasta au ajuns PSD-iștii și în situația asta riscă să pună România. Pentru că dacă mai stau mult la putere o să ajungem să suferim și noi să fim puși la colț pe coji de nucă din cauza prostiilor făcute de ei și din cauza conflictului absurd pe care l-au declanșat cu liderii europeni.