Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, la TVR 1 – Ei vor acum consensul. Consensul pe care îl vrea PSD-ul este un consens antieuropean.

Ludovic Orban, la TVR 1: Ei vor acum consensul. Consensul pe care îl vrea PSD-ul este un consens antieuropean.

Eu nu pot să fiu de acord cu ceea ce fac ei, de exemplu, în domeniul Justiției, preocuparea aproape bolnăvicioasă pentru cei condamnați penal sau care se află în diferite procese, agresiunea permanentă împotriva independenței Justiției, tentativa de control politic.
Noi susținem respectarea statului de drept.

Dacă vor consens cu noi, să meargă pe consensul european, care respectă valorile europene, care respectă Tratatul UE, este cel care este prevăzut în Rezoluția Parlamentului European, în Raportul privind MCV al Comisiei Europene și în general în toate poziționările liderilor europeni.
Dacă vor consens, da! Hai să facem consens și să adoptăm un consens simplu. Ce a promis Iordache atunci când a fost la Comisia de la Veneția, că va face apel la experții Comisiei de la Veneția și la experții Comisiei Europene pentru elaborarea Codurilor și a Legilor Justiției.

Un alt consens: hai să nu mai atacăm liderii europeni 6 luni de zile, să nu mai dăm vina pe liderii europeni prezintă niște poziții ferme în virtutea atribuțiilor și obligațiilor pe care le au. Hai să nu mai atacăm companiile străine, să nu mai dăm cu pietre în companiile străine că otrăvesc populația României.

Dacă vor un astfel de consens, noi suntem de acord cu un astfel de consens.

Problema este că nu putem să avem consens cu ce doresc ei, cu PSD și ALDE, pentru că ceea ce doresc ei, consensul pe care îl doresc ei este unul antieuropean, împotriva valorilor europene, împotriva deciziilor europene.