Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Suceava: PSD vrea să condamne Moldova, Bucovina, la sărăcie, la izolare, la subdezvoltare

Președintele PNL, Ludovic Orban, a participat marți, 07 mai 2019, la Suceava la mitingul de lansare a candidaților PNL pentru Alegerile Europarlamentare. In cadrul acestei manifestari, Ludovic Orban a ținut un discurs in fața participanților la eveniment, pe care vi-l redăm mai jos.

Nu m-aș fi așteptat ca pe o vreme câinoasă, la trei, patru grade cu ploaie, cu vânt parcă vine iarna, să văd mii de suceveni, mii de liberali, mii de simpatizanți să fie alături de noi, pregătiți pentru cea mai mare bătălie și pentru cea mai mare victorie a Partidului Național Liberal.

Oameni buni, mai avem două săptămâni și jumătate până în data de 26 mai. Așa cum astăzi am înfruntat frigul, ploaia, să fim la fel de determinați să înfruntăm un adversar pervers, un adversar care nu respectă nicio regulă, un adversar care calcă în fiecare zi demnitatea fiecărui român, să ne luptăm cu un adversar care este capabil de orice pentru a nu pierde puterea.  Să le spunem românilor că adevărata putere este în mâna fiecăruia, că au gloantele de argint cu care pot să răpună dracii roșii care își bat joc de România. Glonțul de argint e ștampila de vot care să fie pusă pe săgeata Partidului Național Liberal.

Mergeți în fiecare casă, mergeți pe fiecare scară de bloc, în fiecare apartament, mergeți în fiecare piață, în fiecare târg, în fiecare loc public în care putem să ne întâlnim semenii, concetățenii  și trebuie să îi convingem cu adevărul, că nu suntem condamnați să fim conduși de codași, de cozi de topor, de hoți, de agramați funcțional, de oameni fără frica lui Dumnezeu, de oameni care își bat joc de limba română, de România și de fiecare român în fiecare zi, că România are dreptul  să fie condusă de cei buni, de cei harnici, de cei cinstiți, de cei care cunosc cu adevărat destinul si viitorul acestei țări, de oameni cu scaun la cap, de oameni cu credință în Dumnezeu și de oameni care își iubesc țara. Ajunge! Destul și-au bătut joc de noi, destul au ținut România pe loc de treizeci de ani, este vremea ca românii adevărați să conducă România spre un destin măreț.

Nu trebuie să facem minuni, trebuie să facem lucruri simple, să ne ocupăm de acele lucruri care, într-adevăr să-i permită României să se dezvolte. Poate puțini dintre dumneavoastră știți, dar despre Autostrada Unirii, Târgu Mureș – Iași – Ungheni, primul ministru al Transporturilor care a vorbit despre ea și care nu numai că a vorbit de ea, dar a început studiul de fezabilitate am fost eu, Ludovic Orban, în 2007.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici au fost adoptați tot în timpul unui ministru al Transporturilor care este membru al Partidului Național Liberal.

De când au venit PSD-iștii, din 2012, nu au făcut nimic și nu vor să facă nimic. Pentru că, de fapt, vor să condamne Moldova, Bucovina, la sărăcie, la izolare, la subdezvoltare. Vor să-i alunge din țară pe toți oamenii care stau pe propriile picioare și care vor să se realizeze în viață.  O sută de mii de suceveni au fost alungați din Suceava pentru că nu s-au făcut investiții, pentru că nu s-a dezvoltat economia, pentru că produsele românești nu au fost promovate pe plan european, pentru că ei nu au vrut să facă aceste lucruri pentru că ei, de fapt, vor să-i țină pe oameni în sărăcie, în dependență cu ajutoare sociale, cu pensii sociale, într-o situație în care să stea cu mâna întinsă și să se bucure de orice pomană pe care o dau ei din patru în patru ani umilindu-i pe români.

Oameni buni, trebuie să-i ridicăm la luptă, trebuie să-i determinăm pe toți oamenii cu scaun la cap, pe toți oamenii care vor binele acestei țări să pună mâna pe ștampila de vot, să se ducă la vot și să voteze cu Partidul Național Liberal.

Și vă mai spun ceva, eu nu-i înțeleg pe oamenii ăștia, cum de nu le este rușine, scriu ei pe afișele lor patrioți în Europa. Unde a fost Liviu Dragnea în 27 martie, când am aniversat Centenarul Unirii Basarabiei cu România? Cu Irina în diferite insule. Cine a fost în 27 martie anul trecut în Basarabia pentru a aniversa 100 de ani a Unirii Basarabiei cu România? Vă spun eu, președintele Partidului Național Liberal. Eu nu trebuie să scriu pe afișele PNL patriot în Europa, pentru că fiecare român știe că liberalii sunt adevărații patrioți, care își iubesc țara și care se bat pentru interesele României. Unde a fost Liviu Dragnea în 28 noiembrie când am aniversat 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România? Tot prin țări străine. Cine a fost în 28 noiembrie, în Suceava la aniversarea Centenarului? Tot președintele Partidului Național Liberal, alături de colegii noștri, pentru că liberalii sunt adevărații patrioți, care își iubesc România. Unde au fost Dragnea și cu ai lui pe 1 decembrie, la aniversarea Marii Uniri, la Alba Iulia? Au fost pe nicăieri pentru că nu sunt patrioți, nu își iubesc țara. În realitate sunt niște trădători de neam și țară, care trebuie alungați de la putere, care trebuie trimiși, aruncați în lada de gunoi a istoriei.

Oameni buni, în final, vă îndemn la luptă, vă îndemn la mobilizare, vă îndemn la o înscriere cu determinare și hotărâre în campanie, până pe 26 mai, ca să strigăm pe 26 mai, la 12 noaptea, PNL, victorie!