Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Slatina: Curtea Constituțională trebuie să înțeleagă foarte clar că nu poate să accepte ca să  acționeze în interesul unui singur om si anume – Liviu Dragnea

După cum bine știți, Curtea Constituțională  a luat decizia de amânare a pronunțării asupra sesizării depuse de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, în numele președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privitor la neconstituționalitatea completurilor de trei.

Salutăm decizia Curții Constituționale de amânare a pronunțării asupra acestei spețe și solicităm Curții Constituționale să se pronunțe favorabil asupra solicitării formulate de PNL, și anume aceea de a nu permite delegarea atribuțiilor constituționale ale președintelui Camerei Deputaților către vicepreședinți.

PNL, pentru a oferii Curții Constituționale posibilitatea de a evita o pronunțarea pe o temă extrem de delicată și de spinoasă, cum este sesizare depusă de Florin Iordache, a pus la dispoziția Curții Constituționale instrumentul procedural, constituțional, pentru a nu analiza această solicitate pentru că din punctul nostru de vedere, atribuțiile constituționale ale președintelui Camerei Deputaților sau Senatului, nu pot fi delegate către vicepreședinți și cu atât mai puțin, nu poate vicepreședintele Camerei Deputaților să exercite o atribuție constituțională a președintelui Camerei Deputaților, atunci când sesizarea se reflectă strict la interesul personal a lui Liviu Dragnea.

Toată lumea știe că acest conflict juridic de natură constituțională între autorități,  invocat de Florin Iordache are un singur scop și anume aceea de a duce la anularea deciziei luate de completul de fond de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a fost condamnat Liviu Dragnea, ori Curtea Constituțională  trebuie să înțeleagă foarte clar că nu poate să accepte ca să  acționeze în interesul unui singur om  și că are la dispoziție sesizarea Partidului Național Liberal, care, repet, va fi  judecată pe data de 7 mai și care solicită Curții Constituționale să nu considere constituțională  delegarea unor atribute constituționale ale președintelui Camerei Deputaților către un vicepreședinte al Camerei.