Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, la Sibiu: candidații Blocului ACUM vor beneficia de susținere în elaborarea de proiecte de dezvoltare ale comunităților locale

Practic, astăzi, am dezbătut pe de o parte modalitatea de adâncire a cooperării între administrațiile locale din România, evident, ale Partidului Național Liberal și administrațiile locale din Republica Moldova.

De asemenea, unul dintre principalele obiective ale întâlnirii de astăzi a fost stabilirea unui cadru de susținere a domnului  Andrei Năstase, vicepremierul Guvernului Republicii Moldova, care este înscris în competiția pentru primăria Chișinăului, de susținere a domniei sale ca și primar al Chișinăului, atât înainte de alegere, cât mai ales după alegere.

Toată expertiza, toate resursele pe care, legal, primarii Partidului Național Liberal pot să le furnizeze viitorului primar al Chișinăului, Andrei Năstase, sunt la dispoziția locuitorilor Chișinăului.

De asemenea, am stabilit foarte clar că toți candidații Blocului ACUM, în alegerile locale din Basarabia, care au loc pe 20 octombrie, vor beneficia de înfrățiri, de susținerea autorităților locale din România cu care s-au înfrățit.

De asemenea, vor beneficia de susținere în elaborarea de proiecte de dezvoltare ale comunităților locale și de cât mai multe proiecte concrete, în care România și administrațiile locale din România să arate că sunt alături de frații noștri de peste Prut.

Nu în ultimul rând, dezbaterea noastră a vizat și aspecte ale administrației locale din România, ale administrației centrale din România și, mai ales, ale raporturilor dintre Guvern, administrația centrală și administrația locală.

În fiecare domeniu, în momentul în care vom fi chemați la guvernare, vom avea capacitatea de a prezenta un Guvern cu oameni competenți, oameni integri, oameni cinstiți, oameni care să aibă puterea de a repara stricăciunile provocate de PSD în ultimii mulți ani de zile și care să vină cu soluții solide pentru rezolvarea marilor provocări care există, astăzi, în România.