Ludovic Orban la Pitești: Astăzi, singura forță politică din România care este respectată, apreciată, susținută la nivel european este Partidul Național Liberal.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Pitești: Astăzi, singura forță politică din România care este respectată, apreciată, susținută la nivel european este Partidul Național Liberal.

Președintele PNL, Ludovic Orbana fost prezent vineri la Pitești, la invitația colegilor liberali din județul Arges, ocazie cu care a participat la evenimentul local Simfonia Lalelelor, cea mai cunoscută sărbătoare locală, care este și un brand al Piteștiului. Totodată, prezența la Pitești a fost o oportunitate de a intra în dialog cu cât mai mulți piteșteni.

Am răspuns cu mare bucurie invitației colegilor mei de a participa la Simfonia Lalelelor, cea mai cunoscută sărbătoare care este un brand al Piteștiului și care se desfășoară din 1978. Cu această ocazie dorim să intrăm în dialog cu cât mai mulți piteșteni și să le explicăm că data de 26 mai va fi o dată extrem de importantă pentru România pentru că în data de 26 mai vor putea să-și exprime voința atât la alegerile pentru Parlamentul European cât și la referendumul organizat de președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește alegerile europene, mai mult de jumătate din legile care ne afectează viața sunt decise la nivel european, în mecanismul de codecizie dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

Pentru ca reglementările și deciziile care se adoptă la nivel european să poată să creeze avantaje și beneficii pentru cetățenii români, România trebuie reprezentată de oameni credibili, de oameni respectați, de oameni care sunt competenți în domeniile în care își desfășoară activitatea la nivelul Parlamentului European și de oameni care să poată să negocieze în numele României și să influențeze deciziile astfel încât  deciziile să fie în favoarea României și să aducă beneficii românilor.

Astăzi, singura forță politică din România care este respectată, apreciată, susținută la nivel european este Partidul Național Liberal.

Celelalte partide din România sunt în situația de îngheț, cum spunea liderul PES, adică sunt paria în familiile lor politice, sunt nefrecventabili sunt ca și ciumați pentru partenerii lor europeni. Vedeți foarte bine că atât PSD cât și ALDE sunt aproape dați afară din familiile lor politice și practic, se poate spune că nu sunt în Europa.

Am asistat și la situații care sunt foarte relevante, PSD a arătat la nivel european ca și atunci când aleargă singur iese pe locul doi. PSD a propus  un candidat, echivalentul Curții de Conturi la nivel european, în persoana, atenție, vicepremierului Viorel Ștefan, adică un om care este practic pe a doua poziție după poziția de premier iar Viorel Ștefan nu a fost în stare să-i convingă pe parlamentarii din Comisia de Control Bugetar fiindu-i respinsă candidatura.

Deci, repet, PSD în Europa și atunci când aleargă singur iese pe locul doi și cred că niciun român nu și-ar dori să fie reprezentat de un astfel de partid politic care este considerat cima roșie nu numai de peste  85% din populația României, ci este considerat ciumat până și de partenerii săi europeni din Partidul Socialist European. Despre Tăriceanu ce să mai vorbim. Tăriceanu se îndreaptă spre ușa ALDE deoarece a fost invitat să părăsească formațiunea politică din care face parte.

Pentru ca România să poată să fie tratată ca un partener egal, pentru ca România să stea la masa deciziilor, pentru ca România să fie respectată și pentru ca România să poată să participe la deciziile la nivel european este foarte important ca Partidul Național Liberal să fie bine reprezentat pentru că România va fi cu atât mai puternică și mai bine reprezentată la nivel european, cu cât Partidul Național Liberal va fi mai puternic și mai bine reprezentat la nivel european.

În ceea ce privește referendumul am declarat și după consultările de la Cotroceni că Partidul Național Liberal este alături de Președintele României, se va implica cu toată forța sa politică și organizatorică pentru succesul acestui referendum. Este vital pentru România ca cetățenii să decidă că nu mai acceptă agresiunea sistematică împotriva independenței justiției.