Ludovic Orban la Iasi: Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală.

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Iasi: Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală.

În loc să fie o miercuri în care românii să se gândească la Săptămâna Mare, să se pregătească pentru Paște, niște nenorociți, fără frica lui Dumnezeu, au forțat modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală, care sunt modificări cu dedicație făcute cu scopul de a-l scăpa de închisoare pe Tăriceanu și pe Dragnea și probabil și pe alți ciraci de-ai lor.

Este miercurea neagră, practic, după marțea neagră, iată că PSD-ALDE brevetează și miercurea neagră. Este deja depășit orice linie roșie și gândiți-vă că acest lucru se petrece exact în ziua în care reprezentanții Comisiei de la Veneția, Comisie care a fost sesizată de Partidul Național Liberal, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a venit în misiunea de evaluare a modificărilor la Legile Justiției și la Coduri.

Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală. Deja, PSD-ALDE au mai avut o tentativă de a modifica Codul penal și Codul de procedură penală, tentativă care a eșuat tot din cauza faptului că Partidul Național Liberal a atacat la Curtea Constituțională atât modificările la Codul penal cât și modificările Codului de procedură penală. Readuc aminte că 64 din 96 de modificări la Codul de procedură penală au fost declarate neconstituționale în tentativă anterioară și de asemenea, cred că 32 din 46 de modificări ale Codului penal au fost de asemenea declarate neconstituționale ca urmare a sesiărilor depuse de președintele Iohannis și de Partidul Național Liberal.

Iată, pentru fiecare român, un motiv în plus pentru a se prezenta masiv la vot la referendumul declanșat de președintele României. Un vot în favoarea acestui referendum care să interzică amnistia și grațierea și de asemenea, care să interzică modificarea legislației din domeniul Justiției prin Ordonanță de Urgență, este un vot care poate să anuleze orice tentativă ulterioară de a-i scăpa de pușcărie pe hoții care au jefuit România.

Se știe că există deja o decizie a Curții Constituționale care reglementează clar că odată ce românii se prezintă la un referendum și votează în favoarea unei probleme, a unei chestiuni, practic, legile nu mai pot fi modificate și nu mai pot să conțină prevederi contrare voinței exprimate de cetățeni în cadrul referendumurilor, așa-zis consultativ.

Repet, Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională. Solicităm Curții Constituționale să nu ia în dezbatere până la votul la referendum sesizările noastre, pentru a nu permite lui Dragnea și lui Tăriceanu să folosească puterea pe care o dețin în statul român pentru a scăpa de rigorile legii și de consecințele faptelor de corupție pe care le-au săvârșit.

Voiam să mai abordez o temă, foarte scurt, știți foarte bine că PSD a întârziat 3 luni de zile înaintarea proiectului de buget în Parlament iar pe parcursul dezbaterilor la legea bugetului de stat s-au lăudat că prin legea bugetului de stat asigură cele mai generoase alocări către bugetele locale. Au respins toate amendamentele formula de Partidul Național Liberal, pe bandă rulantă, de asemenea, CCR a refuzat să se pronunțe asupra sesizării de neconstituționalitate depusă de Președintele României, care viza, inclusiv, modul în care au fost alocate resurse către bugetele locale iar iată că adevărul se vede astăzi.

După ce în 2018 Guvernul PSD-ALDE a jefuit localitățile literalmente de sume extrem de mari, de peste 7,5 miliarde de lei, repet 7,5 milioane de lei au pierdut bugetele locale în 2018.

PSD-ALDE recidivează și în 2019 provocând o pagubă enormă a acestor bugete locale, o pagubă pe care noi o estimăm la peste 7 miliarde de lei.

După ce au mințit că vor crește la 1200 de lei cheltuielile de funcționare per cap de locuitor și au schimbat la 1000 de lei cheltuielile de funcționare per cap de locuitor, după ce au mințit că vor transfera integral impozitul pe venitul din salarii și pensii către bugetele locale, au uitat să transfere impozitul pe venitul din pensii către bugetele locale iar pe lângă asta au transferat cheltuielile sociale, care în proporție de 90% erau suportate de la bugetul de stat l-au transferat către bugetele locale. Pot să vă spun că mai mult de jumătate dintre localități, ca urmare a legii bugetului de stat, nu au resursele financiare pentru a-și asigura cheltuielile de funcționare. Mai mult decât atât, toate proiectele pe PNDL și proiectele cu fonduri europene sunt aruncate în aer, este de vorba despre proiectele de investiții ale autorităților locale. Pentru că pe de-o parte prin povara suplimentară pusă pe bugetele locale, autoritățile locale rămân fără surse de a asigura cofinanțarea pe proiecte iar pe de altă parte, în special datorită OUG 114, dar și din alte motive de natură legislativă, devizele lucrărilor pe toate investițiile a crescut semnificativ iar această creștere este aruncată de guvern în spinarea bugetelor locale.

Riscăm să pierdem fonduri europene, milioane dacă nu zeci de milioane de euro de fonduri europene din cauza acestor improvizații și decizii fără niciun fel de calcul, fără niciun fel de studiu de impact, decizii care nu fac altceva decât să arunce pe spinarea bugetelor locale cheltuielile nesăbuit ale Guvernului. Prin aceste decizii sunt puse în pericol o mulțime de proiecte vitale pentru dezvoltarea comunităților locale: asfaltări, aducțiuni de apă, rețele de canalizare, investiții în școli și multe alte proiecte importante pentru autoritățile locale iar în momentul de față, dacă Guvernul nu asigură resursele financiare suplimentare necesare pentru asigurarea părții de cofinanțare pe care trebuie să o asigure autoritățile locale prin bugetele locale, repet, foarte multe proiecte riscă să rămână în aer, să se blocheze și să fie afectată viața fiecărui cetățean din toate comunitățile locale.

Solicităm de urgență Guvernului, suportarea tuturor cheltuielilor suplimentare, provocate de Guvern, prin actele normative tembele pe care le-au emis, toate cheltuielile suplimentare apărute trebuie suportate de la bugetul de stat pentru că altfel bugetele locale nu vor avea capacitatea de a duce la bun sfârșit aceste proiecte de investiții pornite în avantajul cetățenilor din fiecare comunitate locală