Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, la Iasi: Faptul că astăzi putem să mergem cu mândrie în orice țară din Europa și să fim priviți ca niște parteneri egali, i se datorează doar președintelui Klaus Iohannis.

Drage colege, dragi colegi din Moldova, din Bucovina și din toată țara, mă bucur că sunt astăzi alături de dumneavoastră, aici, la Iași, în capitala Moldovei și, mai ales, mă bucur să văd atâta energie, atâta încredere, atâta optimism, atâta forță, exact când avem nevoie de ele și anume, înaintea celei mai importante bătălii pentru România, alegerile prezidențiale din 10 și 24 noiembrie, și am încredere că datorită președintelui României, Klaus Iohannis, datorită fiecăruia dintre dumneavoastră, vom învinge și vom învinge pentru fiecare român.

Domnule președinte, Klaus Iohannis, stimată doamnă profesoară, Carmen Iohannis, mă bucur enorm că astăzi sunteți împreună alături de noi și vreau să vă transmit cu toată puterea o susținere fără  niciun fel de  ezitare și o determinare așa cum nu a avut niciodată Partidul Național Liberal, pentru a garanta victoria dumneavoastră în alegerile prezidențiale.

Este o cinste și o onoare pentru mine să fac campanie pentru președintele României, Klaus Iohannis.

Numărul victoriilor repurtate de președintele României în această perioadă în luptă cu cel mai puternic, cel mai perfid și cel mai ticălos adversar, care a existat în ultimii 30 de ani, adversari ai democrației și ai interesului fiecărui cetățean, victoriile președintelui Klaus Iohannis împotriva PSD, sunt nenumărate și suntem aproape de victoria decisivă care depinde de fiecare dintre noi.

Faptul că astăzi nu e în vigoare Ordonanța 13 se datorează președintelui României, în spatele căruia au venit toți românii corecți, toți românii cinstiți, toți românii educați, toți românii care vor binele României.

Faptul că astăzi în fruntea Parchetelor nu stau politrucii din magistratură ai PSD-ului, gen politrucul care este desemnat să conducă Secția specială, i se datorează rezistenței președintelui Klaus Iohannis.

Faptul că astăzi instituțiile statului nu sunt capturate și nu sunt folosite ca filiale de partid împotriva cetățenilor se datorează președintelui Klaus Iohannis.

Faptul că noi, românii, astăzi, putem să mergem cu mândrie în orice țară din Europa și să fim priviți ca niște parteneri egali, i se datorează doar președintelui Klaus Iohannis.

Victoriile președintelui Klaus Iohannis, în materie de politică externă, care, de fapt, aduc succesele viitoare din politica externă sunt absolut strălucite, de la Reuniunea celor trei Mări în care, nu numai că a existat o reuniune cum a fost cea din Polonia, la Reuniunea celor trei Mări, organizată de președintele Iohannis, a participat și președintele Junker , a participat toată Europa iar toate proiectele susținute din regiune, practic, au primit angajament de susținere  atât din partea partenerului strategic, Statele Unite ale Americii cât și din partea Uniunii Europene. Un rezultat care nu a fost apreciat la adevărata măsură dar care va genera niște efecte extraordinare pentru România. Summitul de la Sibiu, și nu în ultimul rând, vă spun un lucru, faptul că astăzi, România a dat procurorul șef european, se datorează în primul rând președintelui Klaus Iohannis.

Stimați colegi, ne așteaptă o perioadă de încercări, o perioadă de trudă, o perioadă de campanie la firul ierbii, pe fiecare stradă, pe fiecare scară de bloc, în fiecare casă unde stau românii. Trebuie să le transmitem un mesaj limpede și clar: Este in interesul fiecărui român ca președintele Klaus Iohannis să câștige alegerile prezidențiale, pentru că doar președintele Klaus Iohannis este garanția unui progres, a unei dezvoltări, a unei modernizări și a unui parcurs euro-atlantic pentru România.

Stimați colegi, spor la treabă, cu energie, cu forță și cu determinare și împreună, pe 24 noiembrie, să salutăm victoria decisivă în alegerile prezidențiale a lui Klaus Iohannis.