Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv – schimb leu-euro a atins un prag istoric

Ludovic Orban, președintele PNL, la finalul reuniunii Biroului Executiv:
Din păcate, previziunile noastre se adeveresc. Leul s-a prăbușit, cursul de schimb leu-euro a atins un prag istoric în care euro a ajuns 4,7 lei, iar prăbușirea leului continuă.
De asemenea, pe piața de energie la «tranzacțiile pentru ziua următoare» s-au atins maxime istorice pentru prețul energiei.
Toate aceste fenomene reprezintă, de fapt, consecințe ale politicii economice dezastruoase duse de guvernele PSD- ALDE, în special ca urmare a ultimei trăsnăi fiscale care a fost adoptată la sfârșitul anului trecut și anume #OUG_114/2018, cea care instituie suprataxe pentru activele bancare, suprataxe pentru producătorii, transportatorii, distribuitorii și furnizorii de energie, suprataxe pentru toate companiile din domeniul comunicațiilor și stabilește alte aberații care nu au nici un fel de fundament în legitățile economiei de piață.