Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Fetești: Datorită PNL, România este mai puternică, mai bine reprezentată și mai influentă la nivel european

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut o conferință de presă la Fetești, în care a exprimat poziția PNL asupra câtorva probleme locale și regionale. De asemenea, domnia sa, a reiterat importanța alegerilor europarlamentare și a subliniat rolul pe care îl are PNL în Parlamentul European

Încep prin a readuce aminte că majoritatea parlamentară a refuzat să finanțeze obiectivul de investiții : Pasajul de la Drajna, așa că toți cei care stau la barieră trebuie să știe că Partidul Național Liberal a formulat amendament pentru realizarea investiției privind pasajul de la Drajna și că PSD și ALDE au fost împotriva amendamentului PNL și că îi țin pe oameni la barieră.

De asemenea, trebuie să știți poziția noastră foarte clară, care a fost exprimată în repetate rânduri, să nu se mai plătească taxa de pod la Fetești pentru rezidenți, pentru cei care locuiesc în Fetești, pentru cei care, practic, traversează pe ruta respectivă cu alte scopuri decât cu scopuri turistice, cum sunt cei care se duc la mare de exemplu. Nu ni se pare normal. Este o taxă, care, practic, ar trebui plătită pentru unele persoane în fiecare zi și care reprezintă o gaură în bugetul fiecărei familii din Fetești și din alte localități din județul Ialomița.

În ceea ce privește alegerile pentru Parlamentul European, sunt alegeri extrem de importante pentru România. Se vede din ce în ce mai clar că actuala coaliție majoritară ne-a făcut de râs la nivel european, a generat un conflict fără niciun fel de rost între ei și Instituțiile Uniunii Europene, un conflict care riscă să genereze consecințe defavorabile asupra fiecărui român, pentru că România riscă să fie pusă la colț din cauza atitudinii antidemocratice, atitudinii antieuropene a liderilor PSD și ALDE, iar România este pasibilă de sancțiuni, inclusiv pierderea de fonduri europene din cauza atitudinii agresive a liderilor PSD-ALDE împotriva partenerilor noștri euroatlantici.

Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai sunt niște alegeri în care românii trebuie să decidă clar că România trebuie să rămână un stat al Uniunii Europene, care să respecte valorile și principiile care au stat la baza constituirii Uniunii Europene și de asemenea, să decidă ca România să devină un partener egal al tuturor țărilor de la nivel european și că beneficiile de pe urma apartenenței României la Uniunea Europeană trebuie să beneficieze de apartenența noastră cât mai mulți români.

Partidul Național Liberal este cel mai respectat partid, cel mai apreciat partid din România la nivel european. Vocea Partidului Național Liberal, alături de vocea Președintelui Iohannis, este singura voce care se aude și care este ascultată la nivel european. Ca atare, România va fi cu atât mai puternică, mai bine reprezentată și mai influentă la nivel european, cu cât Partidul Național Liberal va fi mai puternic și mai bine reprezentat în Parlamentul European.