Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, la Craiova: Este momentul ca, din nou, Oltenia să pună umărul la o Românie puternică, dezvoltată, apreciată în lume.

În 1875 printre membrii fondatori ai Partidului Național Liberal erau reprezentanți din Oltenia cum era domnul Stolojan. Din Oltenia, Partidul Național Liberal a dat o personalitate enormă, care nu făcea partea din familia Brătianu și care prin munca lui a reușit să devină Prim-Ministrul al României, un om renumit pentru modestie, pentru hărnicie și pentru devotamentul față de interesul cetățenilor, evident, este vorba de Ion Gheorghe Duca.

Este momentul ca din nou, Oltenia, prin Partidul Național Liberal să ridice astfel de personalități la nivel național, care să pună umărul la creșterea României, care să pună umărul la o Românie puternică, dezvoltată, apreciată în lume.

Pe cine a dat PSD până astăzi din Oltenia? Pe Nicolicea din Mehedinți, chiar dacă și-a căutat azil politic, acum în Buzău, pe Olguța și pe Manda niște reprezentanți care, practic, nu sunt cu adevărat reprezentanții Olteniei. Pe Duicu tot de la Mehedinți, pe Fifor, pe Vâlcov și lunga listă a otrepelor, care au fost ridicate de PSD pe spinarea minciunilor și nenorocirilor pe care le-au adus pentru Oltenia este nelimitată. Din acest motiv vă spun, este momentul ca Partidul Național Liberal să câștige în Oltenia.

Așa cum, acum 4-5 luni de zile, în afară de președintele Klaus Iohannis și de o mână de liberali, aproape nimeni nu credea în victoria Partidului Național Liberal și astăzi vă spun, putem câștiga alegerile prezidențiale în toate județele din Oltenia. Vâlcea a dat tonul victoriei la europarlamentare, câștigând cu peste 30% și îi felicit. Am încredere în Olt, în Dolj, în Mehedinți și în Gorj. Aveți capacitatea de a câștiga alegerile, stă doar în puterea muncii fiecăruia dintre noi și în capacitatea de a spune adevărul despre ceea ce vrem să facem bun pentru România, președintele Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal.

Nu mai ține cu vorbe, în 2008 am aprobat în Guvernul liberal indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitești. Nici astăzi nu este gata, iar ceea ce a făcut PSD, inaugurând o lucrare în care nu erau decât niște borduri pe un teren privat este o rușine pentru orice fel de om politic din România. Noi vom construi drumul expres Sibiu-Pitești și dacă eram din 2008 la guvernare era de mult gata.

La PSD rar îi auzi vorbind de un proiect care este fundamental. Legarea Olteniei de Coridorul IV rutier, atât prin tronsonul de autostradă Sibiu-Pitești, cât mai ales printr-o zonă de autostradă Calafat-Craiova-Lugoj, care să facă legătura cu cu Coridorul IV de transport european. Lor nici măcar nu le trece prin cap și nu au făcut nici măcar pe hârtie acest tronson de autostradă.

Eu vă garantez că și Sibiu-Pitești și tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj, vor fi gata sub o guvernare liberală de 4 ani de zile.

În 2008, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, le-am lăsat 400 de milioane de euro, pentru a efectua lucrările de asigurare a standardelor de navigabilitate pe Dunăre. Ce au făcut în 11 ani? Nimic! Dunărea nu este navigabilă și sudul județelor, mai ales din Oltenia, nu se poate dezvolta pentru că nu poate să fructifice acest avantaj strategic deosebit.

Vă garantez că și acest lucru va deveni realitate. Dunărea va deveni navigabilă și se va umple de barje de care să transforme cu adevărat potențialul de dezvoltare și al Olteniei.

Dragi prieteni, închei prin a vă spune este o onoare pentru mine ca președinte al Partidului Național Liberal, să sprijin candidatura președintelui Klaus Iohannis. Este liderul român cel mai respectat, cel mai apreciat, care are cea mai mare capacitate de a influența deciziile pe plan internațional și pe plan european. Este un om care întotdeauna a făcut cinste fiecăruia dintre noi oriunde ne-a reprezentat. Este un om care are puterea de a unii tot ceea ce este bun și sănătos în societatea românească pentru a construi, cu adevărat, România pe care o merită fiecare român.

Dragi prieteni, sus steagurile, sus pancartele! Ridicați-vă și strigați, Iohannis victorie!