Ludovic Orban la Constanta: Astăzi, începem o bătălie, astăzi, plecăm pe un drum care nu poate să aibă decât o singură destinație, victoria Partidului Național Liberal și victoria României

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Constanta: Astăzi, începem o bătălie, astăzi, plecăm pe un drum care nu poate să aibă decât o singură destinație, victoria Partidului Național Liberal și victoria României

Prezent la Constanța, in mijlocul a peste 3500 de liberali, la Întâlnirea Regională Sud-Est cu aleșii locali, membrii, simpatizanții și candidați PNL pentru alegerile europarlamentare, președintele Ludovic Orban s-a adresat auditoriului

Astăzi, începem o bătălie, astăzi, plecăm pe un drum care nu poate să aibă decât o singură destinație, victoria Partidului Național Liberal și victoria României„, a spus Ludovic Orban.

Stimate colege și stimați colegi,

Astăzi, am venit nu la spectacol, astăzi am venit nu doar ca să ne vedem între noi, astăzi am venit ca să pornim bătălia pentru România. Astăzi am venit să ne înrolăm sub drapelul liberal și sub drapelul României, pentru a porni o bătălie cu un inamic care și-a bătut joc de România, și un inamic care a  dus România sub nivelul mării.

Suntem la Constanța, poarta de intrare și de ieșire a Europei. Dumnezeu ne-a dat Marea Neagra, Dumnezeu ne-a dat Dunărea și de când au venit ăștia la putere își bat joc de aceste daruri. În loc să fructificăm pentru România această oportunitate extraordinară pe care o avem de a fi poarta de intrare și ieșire din Europa, de a duce de la Portul Constanța toate mărfurile, toți oamenii spre inima Europei, pe rutier, pe feroviar și pe Dunăre, noi nu suntem în stare de 30 de ani să închidem coridorul IV pan-european, coridorul feroviar și nu suntem în stare să asigurăm navigabilitatea Dunării.

Constanța ar exploda, toate județele, Brăila, Galați și toate județele din sudul României, unde este cea mai mare sărăcie, ar ieși din această mare sărăcie dacă Marea și Dunărea ar fi folosite pentru români.

Vă garantez că noi, ca  Partid Național Liberal, vom ști să folosim aceste daruri pentru a aduce prosperitatea constănțenilor, brăilenilor, gălățenilor și tuturor românilor  care pot să beneficieze de aceste daruri .

Stimate colege, stimați colegi,

Nu voi spune astăzi niciun cuvânt despre inamicii României, vă spun doar atât : m-am săturat să mă conducă repetenții, m-am săturat să mă conducă codașii, m-am săturat să mă conducă cei care se clasează pe ultimul loc, m-am săturat să mă conducă agramații, m-am săturat să mă conducă cei care au făcut școala pe puncte, m-am săturat să mă conducă hoții, m-am săturat să mă conducă cei care nu au niciun pic de inimă, de dragoste, de compasiune pentru semenii lor, m-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de acești derbedei politici, care au sucit mințile săracilor, mințile celor care nu înțeleg încă adevărul despre România și care țin România pe loc de 30 de ani.

Este timpul ca oamenii buni, ca românii adevărați, ca oamenii educați, ca oamenii cu frica lui Dumnezeu, oamenii care au făcut școală, oamenii care își iubesc țara, oamenii care au dragoste față de cei din jurul lor, oamenii care știu unde să ducă România, este timpul să conducem România pentru că vreau ca orice copil care întră în școală să primească de la școala românească tot ce are nevoie pentru a reuși în viață. Indiferent dacă iese un bun meseriaș, indiferent daca iese profesor, medic, arhitect, indiferent dacă vrea să se apuce de afaceri, indiferent dacă vrea să urmeze orice carieră universitară de la cercetare până la dezvoltare. Vreau ca școala românească să investească în fiecare copil român și să îl înarmeze cu tot ce are nevoie ca să reușească în viață.

Îmi doresc, sper și garantez fiecărui român că trebuie să dezvoltăm un sistem de sănătate care, în primul rând, să nu ducă românul la spital, ci să permită dezvoltarea medicinei preventive, să dezvolte rețeaua de medici de familie, să asigure cu adevărat analize așa cum au făcut liberalii când au fost la putere pentru a diagnostica din timp eventualele boli care apar.

Vreau să existe un sistem de sănătate din care să dispară corupția, să dispară baronismul care există și în spitalele de stat, în care să nu existe discriminare între cei care furnizează servicii medicale în sistem privat și cei care furnizează servicii medicale în sistem public. Vreau un sistem de sănătate care să-i permită fiecărui român să trăiască atâtea zile câte îi dă Dumnezeu.

Vreau ca din ce în ce mai mulți români să se apuce de afaceri, liber la afaceri, frați români. Aveți inițiativă economică, încercați să puneți pe propriile forțe, pe picioare o mică afacere că vă garantez un lucru clar, către toți oamenii de afaceri din România, Guvernul, administrația  va deveni partener și prieten al oricărui om de afaceri, care vrea cu adevărat să schimbe fața, să ofere servicii mai bune, să genereze produse românești, care să concureze cu toate produsele europene.

Vreau o țară cu o administrație locală în care primarii să nu mai fie obligați să umble de la Ana la Caiafa, de la ministru la ministru, de la funcționar la funcționar în care pe proiectele de dezvoltare ale comunităților locale să primească resursele financiare pe criterii clare, obiective, precise iar decizia de alocare a resurselor să nu mai fie în pixul lui Dragnea, în pixul mai știu eu cui nenorocit de baron, care și-a bătut joc de județul pe care l-a ținut în sărăcie.

Vreau o Românie în care să nu mai existe un campionat de minciuni, care mărește pensia mai mult. Trebuie să spunem clar, limpede și cu voce tare, Partidul Național Liberal chiar crește pensiile, noi nu creștem pensiile pe hârtie, să le dăm cu o mână niște bani pe hârtie și cu două mâini, prin inflație, prin creșterea prețurilor, să le anulăm orice creștere de pensie. Noi vrem ca pentru bunicii și părinții noștri, atunci când crește pensia, să crească puterea de cumpărare, să bazăm creșterea pensiilor pe dezvoltare economică, pe creșterea numărului de angajați, pe creșterea salariului mediu în economie, pe creșterea adevăraților piloni care pot să asigure părinților și bunicilor noștri o bătrânețe liniștită, cu un venit decent în care să se bucure de tot ceea ce se bucură pensionarul german, pensionarul francez, pensionarul italian.

Dragile mele, dragii mei, vă chem la luptă! Vă chem pe fiecare dintre voi ca  până pe 26 mai să lăsați pe plan secund tabieturile, problemele personale, să intrați în campania de zi cu zi, din casă în casă, pe fiecare uliță, pe fiecare scară de bloc, să vorbim în fiecare piață, în fiecare loc în care îi putem întâlni pe români și să-i chemăm să elibereze România.

Sus steagurile, sus baloanele, ridicați-vă să strigăm împreună ceea ce așteaptă România!  PNL, victorie!