Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban, la Cluj-Napoca: După opinia mea, primul om de stat adevărat, de după Revoluție, este Klaus Iohannis.

Sunt literalmente bucuros să fim astăzi împreună la un eveniment atât de important, care practic dă startul pentru marea victorie pe care o vor înregistra Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal, pe 10 și pe 24 noiembrie.

Există un mit de vreo 30 de ani, mitul grupului de la Cluj. Grupul de la Cluj, format din Rus, Dâncu, Maior s.a. Acest grup de la Cluj a fost prezent permanent în toată media, ca o forță ocultă, care trage sfori, și am să vă spun un lucru: niciodată n-au făcut mare brânză, pentru că ei erau în PSD și PSD nu o să accepte niciodată să fie conduși de oameni care sunt crescuți, educați în Ardeal.

Există, în schimb, un alt grup la Cluj, care nu este, așa, notoriu, dar care a prins încetul cu încetul consistență. Există un grup de la Cluj în care este Emil Boc, în care este Rareș Bogdan, în care este Daniel Buda, în care sunt Adrian Oros, în care sunt foarte mulți oameni, care au realizat lucruri adevărate  pentru comunitățile locale, pe care le conduc pentru România.

Acest grup de la Cluj, cu adevărat va putea face ceva în România, pentru că acest grup de la Cluj este în Partidul Național Liberal și pentru că, aici, educația, civilizația, dorința de mișcare înspre Europa, este  literă de lege și cuvântul lor este ascultat și respectat.

Va trebui să-mi scurtez, ca întotdeauna, discursul. Eu sunt, în general, ultimul vorbitor înainte de președinte și aici am două presiuni, una este presiunea celor care au vorbit înainte și a doua este să nu cumva să spun ceea ce vrea să spună președintele, pentru că realitate este că cel mai dificil este, întotdeauna, pentru ultimul vorbitor pentru că trebuie să spună întotdeauna lucruri noi, lucruri pe care să nu le fi spus cei de dinainte.

Am să vă spun, totuși, câteva lucruri foarte importante. România, din păcate, în ultimii 30 de ani, a dus mare lipsă de oameni de stat. După opinia mea, primul om de stat adevărat, de după Revoluție, este Klaus Iohannis.

• Un om de stat este un om care înțelege lumea în care trăim și care dă direcția corectă pentru țara pe care o conduce;
  • Un om de stat este un om care are capacitatea de a deschide orice ușă importantă, din orice Cancelarie europeană, atunci când România are nevoie să deschidă acea ușă;
  • Un om de stat este un om care are puterea de a se bate pentru interesele țării sale și atunci când, poate, îi deranjează pe mai marii lumii;
  • Un om de stat este un om care are, cu adevărat, puterea de a înțelege nevoile reale ale cetățenilor României;
  • Un om de stat este omul care are forța de a aduna toate forțele din societate pentru a împinge lucrurile înainte.

Stimate colege și stimați colegi, știți cum se spune în Statele Unite, că primul mandat este pentru realegere iar al doilea mandat este pentru posteritate. Eu am să vă spun, din capul locului, că încă din primul mandat, președintele Klaus Iohannis are motive serioase să rămână în memoria românilor dar, vă garantez că adevăratele înfăptuiri se vor produce după realegerea președintelui Klaus Iohannis, pe 10 noiembrie și pe 24 noiembrie, pentru că de data asta, președintele nu va fi singur, alături de președintele României vor sta toți românii onești, toți românii corecți, toți românii care respectă legea, toți românii care și-au construit destinul pe propriile picioare, în respect față de lege, față  de morala creștină și față de tot ce învățăm în cei 7 ani de acasă.

Alături de președintele României stă Partidul Național Liberal, un partid mereu nou, un partid mereu tânăr, un partid  din ce în ce mai puternic și mai deschis către oameni.

Oameni buni, sus steagurile, sus pancartele, arătați forța pe care o are partidul pentru Klaus Iohannis, președinte!