Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Brasov: Parcă tot ce a fost rău în România s-a strâns în jurul lui Dragnea și vor efectiv să sufoce toți oamenii educați, toți oamenii cinstiți, toți oamenii de bun simț care vor să facă ceva din țara asta.

Președintele PNL, dl. Ludovic Orban, a fost prezent azi la Brașov, la „Întâlnirea Regională Centru a Partidului Național Liberal” cu aleșii locali, membri și candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, unde a ținut un discurs, în fata a peste 1500 de oameni.

Am venit cu mare bucurie acasă! Știți foarte bine, cei care mă cunoașteți bine, că Brașovul este orașul inimii mele, este locul unde m-am născut, unde mi-am petrecut copilăria, adolescența, unde am făcut liceul, facultatea și unde m-am format ca om în viață

Vă salut dragii mei brașoveni, în primul rând pe dumneavoastră, pentru că mă bucur să fiu din nou acasă. Îi salut pe sibieni, în 1996 am candidat la Parlamentul României în Sibiu și am bătut la pas în campanie, din casă în casă, aproape toate localitățile județului Sibiu, de la Mărginimea Sibiului, Poiana, Jina, toate localitățile din Mărginime, Rășinari până la Agnita, până în nordul Sibiului la Mediaș, la Biertan, la Bazna. Mai au vreun consilier PSD-ul la Bazna? Că văd că era preocupat Daea de Bazna, dar nu de oamenii din Bazna ci de ce cresc oamenii din Bazna.

Sibiul îmi este aproape la fel de drag ca Brașovul meu natal. Puțină lume știe dar am fost și în Covasna o bună bucată de vreme pentru că am fost stagiar la Târgu Secuiesc, la Izolatotrul Târgu Secuiesc și am cunoscut foarte mulți locuitori din Covasna și am chiar foarte mulți prieteni în Sfântu Gheorghe.

Puțină lume în schimb știe că am rădăcini și în Județul Harghita și îi salut pe frații noștri din Harghita și să știți că noi în Harghita avem un primar liberal, primarul Municipiului Toplița, Stelu Platon, pe care vă rog să-l aplaudăm pentru că este românul care arată că poate să schimbe în bine fața locuitorilor din Harghita. Și acolo am rădăcini, într-un sat Chinușu, pe care  cred că puțini dintre dumneavoastră îl cunoașteți.

Alba, vă salut dragi liberali din Alba și vă felicit pentru faptul că ați fost pe primul loc la strângerea de semnături strângând aproape dublu față de obiectivul pe care vi l-am stabilit. Vă felicit și aștept, încă negociez cu președintele Consiliului Județean,  Dumitrel și cu Mircea Hava care să fie scorul, cu cât să sărim peste 50% . Încă nu am hotărât dar vom hotărî  în curând.

Îi salut pe mureșeni, acum trei zile am fost în Mureș cu Rareș Bogdan, unde am avut un eveniment extrem de frumos, un eveniment care a arătat clar că PNL, în Județul Mureș , va fi primul partid românesc și este partidul care într-adevăr are forța de a ridica Mureșul.

Șeful meu de campanie, Robert Sighiartău, mi-a spus să vorbesc de bine, să nu mai mă leg de PSD. Vă mărturisesc, îmi este cam greu, vă mărturisesc că îmi este foarte greu pentru că bunul meu simț, rațiunea mea, tot ceea ce consider normal și firesc sunt de-a dreptul sfidate de tot ceea ce face această gașcă care nu știu cum s-a adunat.

Parcă tot ce a fost rău în România s-a strâns în jurul lui Dragnea, toate cozile de topor de prin toate localitățile, neisprăviții care nu au fost în stare să facă nimic în viața lor prin carte, prin învățare, prin muncă, prin hărnicie, parcă s-au strâns în jurul lui Dragnea și vor efectiv să sufoce toți oamenii educați, toți oamenii cinstiți, toți oamenii de bun simț care vor să facă ceva din țara asta.

Dragii mei, pe umerii voștri stă o mare răspundere, aici trebuie să câștigăm dar să câștigăm tare de tot, aici trebuie să-i batem pe PSD-iști să le sune apa în cap, trebuie să-i scoatem din toate localitățile în care sunt oameni normali, cu scaun la cap, oameni educați, care poate să înțeleagă ce nenorocire pentru România este să fie condusă de o asemenea gașcă de derbedei, de agramați și de oameni care nu au nimic sfânt, nu au nici un pic de respect pentru semenii lor.

Frați liberali, surori liberale suntem obligați să câștigăm , suntem obligați să câștigăm nu pentru noi, nu pentru interesul nostru personal sau pentru ca Partidul Național Liberal să fie pe primul loc, suntem obligați să câștigăm pentru români și pentru România pentru că așa nu se mai poate. România este o țară bogată, românii sunt oameni bine crescuți, inteligenți, oameni harnici, oameni creativi, oameni care peste tot unde se duc știu să facă lucruri frumoase și lucruri bune.  În Europa, frații și surorile noastre care au plecat, mulți dintre ei care vor să se întoarcă în țară sunt ținuți aproape cu forța de patronii lor sau de angajatorii lor, atât de mulțumiți sunt ei de modul în care românii au lucrat  și și-au făcut treaba acolo unde muncesc.

România este bogată, România are aur, dar aurul României nu este aurul la care visează Dragnea și cu Vâlcov, care noaptea visează lingouri de aur, nu este aurul pe care vrea să-l transforme ministrul Economiei, cred că ați văzut, în ghiuluri și inele.

Aurul României, dragii mei, sunteți voi, suntem noi, românii, noi, oamenii care trăim în această țară, oamenii care dăm strălucire, care dăm prestigiu, care putem să construim cu adevărat o Românie frumoasă, o Românie care să fie o casă în care să fim  fericiți că trăim, o casă de care să fim mândrii și o casă în care să invităm pe toți frații noștri europeni arătându-le că România este Europa și Europa este România! Arătându-le că noi, românii, putem să stăm în Europa în primul rând!

Ridicați steagurile, ridicați baloanele, ridicați pancartele și vreau să aud din pieptul vostru strigătul de care are nevoie România: Victorie! Victorie! Victorie!