Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban la Botosani: Aceste modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală nu pot să intre în vigoare, mai ales în contextul în care ele sunt date special, cu dedicație pentru cei doi care conduc coaliția guvernamentală, Dragnea și Tăriceanu

Astăzi, Partidul Național Liberal va ataca la CCR mai multe acte normative adoptate pe repede înainte de Camera Deputaților ieri. Vom ataca la CCR modificările la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Considerăm inadmisibil ceea ce a făcut majoritatea parlamentară PSD-ALDE și tragem din nou un semnal de alarmă, că nicio modificare la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală nu ar fi trecut fără complicitatea UDMR și a celor 8 reprezentanți PSD, care reprezintă minoritățile naționale, care au devenit complici la săvârșirea de infracțiunea prin votul pe care l-au acordat ieri.

Readuc aminte că nesimțirea și disperarea celor doi lideri ai coaliției majoritare, Dragnea și Tăriceanu, s-a manifestat prin adoptarea unor modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală, care sunt făcute special pentru ei, pentru Liviu Dragnea și pentru Tăriceanu.

Se știe foarte clar că Liviu Dragnea este subiectul unui al doilea proces după condamnarea din dosarul referendumului, a fost condamnat de instanța de fond într-un alt dosar, urmând ca pe 20 mai instanța de apel să dea verdictul definitiv.

De asemenea, se știe că de 6 luni, majoritatea PSD-ALDE blochează votul în Senat la cererea de urmărire penală formulată de DNA prin Procurorul General, contra Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Modificările Codului Penal și modificările Codului de Procedură Penală sunt făcute special pentru a încerca să-i scape de pedeapsă pe acești doi cetățeni, care folosesc puterea politică care le-a fost acordată prin votul cetățenilor în decembrie 2016, nu pentru a îmbunătății viața românilor, ci pentru a-și rezolva problemele penale personale.

Pe lângă atacul la CCR, Partidul Național Liberal demarează o campanie de informare publică în care vom informa fiecare cetățean român din fiecare județ, cine sunt parlamentarii PSD, ALDE, UDMR, Minorități care au votat pentru a-i scăpa de pușcărie pe Dragnea și pe Tăriceanu și pentru a împiedica săvârșirea dreptății cu privire la doi deținători de putere din România, care nu vor să dea socoteală pentru fărădelegile pe care le-au făcut. Această campanie de informare publică se va derula pe online și de asemenea, prin intermediul unor flyere, astfel încât să știe fiecare cetățean român din fiecare județ cine sunt parlamentarii, care au săvârșit acest atac mizerabil împotriva funcționări normale a statului de drept și a sistemului de justiție.

De asemenea, vom ataca la CCR, tot în cursul zilei de astăzi, o lege scandaloasă inițiată și sprijinită de PSD-ALDE, evident și de UDMR și de alții, care ce credeți că vor să facă, să instituie un paradis fiscal pe Lacul Belina, deci domnul Șerban Nicolae, știți că criminalii au obiceiul de a se întoarce la locul comiterii faptei, după ce DNA e demarat o anchetă privitoare la toate fărădelegile comise pentru transferul in administrare privată a unui firme în care este implicată familia lui Liviu Dragnea a Belinei, iată, că vin și încearcă adopte un act normativ, care pur și simplu vrea să transforme în paradis fiscal toată vecinătatea Lacului Belina. Atâta nerușinare și lipsă de decență rar mi-a fost dat să văd vreodată. Adică, băieții aceștia vor să facă cazinouri, din astea de păcănele, vor să facă în zona Lacului Belina, vor să pună ei pe picioare niște afaceri, care, probabil, sunt pregătite din timp și nu vor să plătească taxe și impozite, adică tot o formă de amnistie fiscală așa cum bate toba de 2 ani de zile PSD pentru niște investitori, care, evident, unde vor să investească oamenii respectivi, Lacul Belina.

Nu în ultimul rând, vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în țară dacă vă aduceți aminte, Ministrul Economiei Bădălău  întrebat fiind ce o să faceți cu aurul României, o să facem ghiuluri și inele, asta a declarat domnul Bădălău și noi nu vrem ca aurul din rezerva națională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieții ăștia să facă ce vor cu acest aur, eventul să-l transforme așa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri și inele. Deși acest act normativ îl vom ataca la CCR readuc aminte că, majoritatea guvernamentală este obsedată de doi ani și jumătate să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală, evident, cu același scop, să-i scape de condamnare pe potentații, care au comis infracțiuni și care încearcă să folosească puterea politică pentru modificarea Codului Penal. La ultima modificare a Codului Penal, Partidul Național Liberal alături de Președintele României au atacat la CCR modificările și din 48 de modificări atacate, 34 au fost declarate neconstituționale. În ceea ce privește codul de Procedură Penală din 96 de modificări, care au fost atacate la CCR, 64 au fost declarate neconstituționale, cam acesta este felul în care legiferează actuala putere sub controlul direct al lui Dragnea prin intermediul lui Nicolicea, Florin Iordache, Șerban Nicolae habar nu au de Constituție, calcă în picioare Constituția României, toate Tratatele la care este parte România, în special Tratatul Uniunii Europene. De asemenea, toate reglementările internaționale și reglementările la nivel european.

Considerăm că, aceste modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală nu pot să intre în vigoare, mai ales în contextul în care ele sunt date special, cu dedicație pentru cei doi care conduc coaliția guvernamentală, Dragnea și Tăriceanu, modificările având un impact direct asupra procedurilor penale în care sunt implicați cei doi.

De asemenea, vreau să am o scurtă intervenție privitor la bugetele locale. De când a venit la putere, PSD a provocat cheltuieli nesăbuite, care generează un deficit foarte mare, care nu poate fi finanțat decât prin creșterea împrumuturilor, împrumuturi la niște dobânzi extrem de mari, care nu fac altceva decât să pună pe umerii noștri și pe umerii copiilor noștri toate cheltuielile absurde care sunt generate de actuala putere. Ca să reducă deficitul, coaliția PSD-ALDE a aplicat câteva soluții. Pe lângă jefuirea companiilor de stat, literalmente jefuirea companiilor de stat, că au fost luate toate dividendele, că li s-au luat toți banii de investiții pregătiți pentru realizarea unor investiții importante, chiar strategice pentru România, de unde s-au gândit să fure acești guvernanți fără conștiință și fără niciun fel de resepct față de oameni? De la bugetele locale. Aici vorbesc cu cifre. În anul 2018, Guvernul a jefuit bugetele locale de 7,5 miliarde de lei, față de anul 2017. În 2019, în ciuda declarațiilor mincinoase ale lui Teodorovici, Dăncilă și Dragnea, care au spus că sunt cele mai generoase alocări către bugetele locale, care s-au lăudat că își respectă angajamentul  de a transfera integral impozitul pe venit către bugetele locale, în realitate s-a produs un nou jaf în bugetele locale. În conformitate cu estimările noastre, bugetele locale la nivel național au pierdut peste 7 miliarde, din mai multe motive. În primul rând, pentru că nu s-a respectat programul de guvernare și nu a fost transferat ca venit la bugetele locale și venitul din pensii, așa cum este scris în programul de guvernare. Al doilea motiv este legat de nerespectarea angajamentului luat de Guvern în fața reprezentanților autorităților locale și anume de a mări la 1200 de lei cheltuiala pe cap de locuitor  pentru asigurarea bugetului de funcționare. Al treilea motiv este legat de plafonările care au fost stabilite pe categoriile de localități, comune, orașe, muncipii, în ceea ce privește sumele de echilibrare. Al patrulea motiv este transferul cheltuielilor sociale, care erau finanțate în proporție de 90% de la bugetul de stat. Acești 90% au fost puși în spinarea bugetelor locale. Pe analiza noastră, repet,  bugetele locale la nivelul  național au pierdut peste 7 miliarde de lei și în aceste calcule încă nu am putut evalua, pentru că așteptăm să se adopte bugetele locale în fiecare localitate, care este impactul faptului, că odată cu preluarea cheltuielilor sociale, adică indemnizațiile persoanelor cu dizabilități , salariile asistențiilor personali a  crescut salariul minim, s-a introdus obligativitatea acordării normei de hrană și de asemenea, voucherele de vacanță, care practic au crescut cheltuielile pe fiecare persoană asistată față de anul 2018. Este posibil ca banii pierduți de comunitățile locale, datorită sistemului de alocare a resurselor prin Legea bugetului de stat, să depășească suma de 7 miliarde. Când vom avea bugetele locale votate, practic, o să putem prezenta public acest lucru.

Mai trag un semnal de alarmă, că am văzut că se bate cu cărămida în piept,inclusiv  organizația PSD Botoșani. Toate proiectele pe PNDL sunt în momentul de față aruncate în aer. De asemenea, sunt aruncate în aer toate proiectele de investiții cu finanțare europeană. De ce? Ca urmare tot a actelor normative adoptate de Guvern , în special OUG 114, devizele de lucrări pe toate proiectele de investiții finanțate în cadrul programului PNDL 2 și proiectele finanțate cu fonduri europene nerambursabile, practic, devizele de lucrări au crescut. Creșterea este de minim 12% după evaluările pe care le-am făcut. Sigur, la asta mai adăugăm și conjunctura să spun de pe piață, care a dus la creșterea prețului bitumului, care afectează în special lucrările de investiții de asfaltare. Practic, toate devizele de lucrări au crescut, ori, aici, Guvernul refuză, deși și el a provocat aceste creșteri de devize prin reglementările pe care le-au adoptat ei. Guvernul refuză să-și asume răspunderea și să suporte creșterile de cheltuieli pe proiectele de investiții provocate chiar de Guvern, lăsând tot în spinarea bugetelor locale responsabilitatea de a plăti sumele suplimentare. Mai mult decât atât, conform legii, de exemplu, pe PNDL nici nu se poate să crească valoarea lucrării, indiferent dacă constructorii, sunt foarte multe situații în care constructorii au oprit lucrul, solicită prin adoptarea de acte adiționale de majorare a valorii contractului și nu vor să mai facă nimic până nu rezolvă această problemă, iar pe fonduri europene situația e și mai dramatică, că sunt anumite categorii pe anumite axe sunt sume maxime, să zic suma maximă de  5 milioane de euro. Dacă s-a licitat și suma maximă a fost foarte aproape de valoarea de 5 miliaoane de euro, au crescut devizele de lucrări, iar costul total nu poate să depășească 5 milioane de euro, pentru că dacă depășește 5 milioane de euro, Comisia Europeană nu mai finanțează proiectul, dacă se depășește plafonul maxim stabilit, ori riscăm să pierdem bani europeni datorită stupidității și relei intenții a acestor guvernanți care întâi taie si apoi măsoară.

Situația este dramatică iar puteți întreba orice primar din România, orice președinte de Consiliu Județean, chiar dacă este din partea partidului de guvernământ, dacă este cinstit vă va spune că așa stau lucrurile cum semnalăm noi. Solicităm de urgență Guvernului să adopte un act normativ, care să rezolve această situație, să ia de pe umerii autorităților locale toate creșterile de costuri lucrărilor de investiții, care au fost provocate de Guvern și guvernul să își asume suportarea acestor costuri de la bugetul de stat pentru că , altfel riscăm să pierdem zeci de milioane de euro dacă nu sute de milioane de euro, fonduri nerambursabile de la bugetul Uniunii Europene. De asemenea, riscăm ca programul pe PNDL să se blocheze și toți banii cheltuiți până acum să fie cheltuiți degeaba, să întâlnim situații în care obiective de investiții vor fii nefinalizate în perioade foarte lungi de timp