Ludovic Orban – Nivelul investiţiilor a crescut cu 30% – Partidul Național Liberal

Ludovic Orban – Nivelul investiţiilor a crescut cu 30%

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban – Nivelul investiţiilor a crescut cu 30%

Ludovic Orban, preşedintele PNL:

„România, ca stat al UE, a beneficiat de finanţări de 48,3 miliarde de euro, având un sold pozitiv în ceea ce priveşte finanţarea de 31,2 miliarde de euro. De la 1 ianuarie 2017, în primul deceniu de la aderare, impactul asupra majorării PIB a fost de 13,6%, iar nivelul investiţiilor a crescut cu 30%.

În ceea ce priveşte venitul românilor raportat la media europeană ca şi paritate a puterii de cumpărare am avut un salt absolut spectaculos care se datorează în cea mai mare parte atât resurselor financiare de care am beneficiat de la nivelul bugetului UE, cât şi datorită investiţiilor extrem de importante care au fost făcute în România şi care au dus la o dezvoltare economică incomparabilă cu o altă perioadă de 10 ani din istoria economică a României. Din păcate, în actualul exerciţiu financiar, din foarte multe motive, dar în special din cauza incapacităţii guvernelor care au gestionat modul de absorbţie a fondurilor europene suntem la un stadiu al absorbţiei fondurilor europene de sub 20% şi riscăm să pierdem de acum înainte în fiecare an sute de milioane şi miliarde de euro. Aici nu este de vină UE, ci incapacitatea guvernelor, începând cu Guvernul Ponta, continuând cu Guvernul Cioloş, cu guvernele PSDALDE, care nu numai că s-au arătat capabile, dar parcă de multe ori nici nu şi-au dorit să apeleze la investiţii care să fie finanţate din fonduri europene”.