Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: În urma consultărilor cu președintele Iohannis pe tema referendumului, Partidul Național Liberal garantează că va respecta voința românilor.

Considerăm fundamental referendumul inițiat de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru evoluția ulterioară a societății românești. Asaltul infractorilor asupra independenței justiției trebuie să înceteze. Trebuie corectate toate stricăciunile provocate de majoritatea PSD-ALDE asupra funcționării normale a unei justiții într-o societate democratică.

Partidul Național Liberal este alături de Președintele României și va susține cu toată forța reușita acestui referendum. Alături de Președintele României îi chemăm pe toți românii să decidă clar, că în România, infractorii care săvârșesc fapte de corupție vor fi condamnați și nu vor fi iertați sub nicio formă, orice majoritate parlamentară sau guvernamentală ar încerca să facă acest lucru.

De asemenea, îi chemăm pe români să fie alături de Președintele României și de Partidul Național Liberal pentru a spune limpede că nu mai este permisă emiterea de OUG, cum au fost OUG 13, OUG 7, OUG 90, OUG 92, toate, niște acte normative ticăloase, care nu au urmărit nimic altceva decât să-i scape de pușcărie pe cei care au săvârșit infracțiuni de corupție și care odată ajunși la putere, în loc să servească interesul public, au folosit puterea publică pentru a încerca să scape de consecințele faptelor de corupție pe care le-au săvârșit.

Garantăm românilor că voința exprimată la acest referendum reprezintă pentru noi o obligație de transpunere a acestei voințe în modificarea Constituției și modificarea legislației, astfel încât să garantăm că voința românilor va fi respectată și ea va fi transpusă în Constituție și în legislația românească.