Ludovic Orban – Impozitul pe venit să se facă sursă de venit la bugetele locale

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban – Impozitul pe venit să se facă sursă de venit la bugetele locale

Ludovic Orban, preşedintele PNL:

„Dezvoltarea comunităților locale este posibilă doar prin consultarea permanentă dintre actorii politici naționali și structurile asociative ale autorităților publice locale.

↗️Am dat curs invitației Asociației Municipiilor din România de a participa la ședința Comitetului Director fiindcă Partidul Național Liberal – lucru evident pentru oricine urmărește eforturile noastre în Parlament – consideră vitală întărirea autonomiei financiare locale. De altfel, consider discuțiile extrem de utile în perspectiva dezbaterilor asupra Bugetului pe care îl solicităm, alături de toți primarii, de urgență, de la Guvern.

↗️ În urma discuțiilor, Partidul Național Liberal va susține la dezbaterea Bugetului ca impozitul pe venit, în integralitatea sa (inclusiv cel aplicat pensiilor peste 2000 lei), să se facă sursă de venit la bugetele locale, respectând următoarele proporții: 60% direct la localități, 20% la autoritățile locale județene și restul pentru echilibrarea bugetelor.

↗️ De asemenea, am convenit să susținem diferențierea cheltuielii minime pe cap de locuitor, pentru asigurarea bugetului de funcționare, după cum urmează: 800 lei pentru comune, 950 lei pentru orașe si municipii care nu sunt reședință de județ și 1100 lei pentru municipiile reședință de județ.

↗️ I-am asigurat pe primarii de municipii că în Parlament nu vom accepta, așa cum s-a întamplat la adoptarea Bugetului pe anul trecut, reducerea finanțării pentru localități pe seama unor false excedente bugetare.”