Ludovic Orban – despre inflație – Guvernul PSD

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban – despre inflație – Guvernul PSD

Ludovic Orban, președintele PNL:

„Cum face această şmecherie? Foarte simplu! Prin indexarea accizelor în funcţie de inflaţie indexează accizele exact la carburanţi, unde, ca urmare a creşterii lor, estimarea este că va creşte preţul la pompă cu cel puţin 10 bani, pentru produse energetice, electricitate, pentru gaz petrolier lichefiat GPL, de asemenea, pentru alte produse cum ar fi băuturi alcoolice, ţigări, etc. În condiţiile în care tu ai cea mai mare inflaţie din Europa, ca ţară, ar trebui ca Guvernul să ducă politici de reducere a inflaţiei. Ori Guvernul nu numai că nu face acest lucru, dar toarnă gaz pe foc, încearcă să stingă un foc turnând gaz pe foc. Eu am spus, încă de la începutul acestei guvernări, că, din cauza promisiunilor mincinoase făcute în campania electorală, Guvernul va provoca inflaţie prin politici fiscale, bugetare şi politici la nivelul macro-economic.

Orice creştere de venit trebuie să ducă la creşterea puterii de cumpărare. Ca să ducă la creşterea puterii de cumpărare nu trebuie însoţită de inflaţie, aceasta este o regulă clară economică şi PSD-ul încalcă această regulă, pentru că nu le pasă, de fapt, de nivelul de viaţă al românilor, singura lor preocupare este să-l scape pe Dragnea de puşcărie şi să pună mâna pe Justiţie şi pe toate instituţiile statului.”

https://www.agerpres.ro/politica/2018/10/28/orban-un-nou-puseu-inflationist-creat-de-guvern-de-la-inceputul-anului-viitor–200886?fbclid=IwAR1MbMQc6e98hCFmyEwzr0qoIacBjfRYTXskdYaWOWIgoD_A4UZseCsShxc