Ludovic Orban: Democrația a învins în Republica Moldova

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Democrația a învins în Republica Moldova

Preşedintele PNL, dl. Ludovic Orban apreciază că, Guvernul condus de Maia Sandu și Andrei Năstase este perfect legitim pentru că are în spate votul cetățenilor care au ales Parlamentul Republicii Moldova și majoritatea parlamentară care a învestit Guvernul.

Demisia Guvernului Filip, deși a venit cu întârziere, reprezintă un gest de normalitate deoarece își pierduse orice urmă de legitimitate și cramponarea de putere nu ar fi făcut altceva decât să arunce Republica Molova în haos și conflict.

Consecvent poziției din ultimii doi ani, Partidul Național Liberal va susține alianţa condusă de Andrei Năstase și Maia Sandu, partenerii noștri în cadrul celei mai mari familii politice europene – Partidul Popular European, în toate demersurile de instaurare a unei democraţii autentice, de repunere a instituțiilor statului în slujba cetățeanului și de integrare în Uniunea Europeană.

Salutăm intervenția decisivă a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în soluționarea pașnică a crizei de la Chișinău.

Intrarea efectivă în funcțiune a Guvernului reprezintă un prim pas spre normalizarea situației din Republica Moldova, întrucât Maia Sandu și Andrei Năstase sunt garanția respectării drumului european al acestei țări.

Partidului Naţional Liberal va continua să pledeze la nivel european pentru o susținere mai amplă acordată Republicii Moldova, Guvernului Maia Sandu şi procesului de integrare în Uniunea Europeană.