Ludovic Orban – la finalul reuniunii Biroului Executiv

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban – la finalul reuniunii Biroului Executiv

Ludovic Orban, președintele PNL, la finalul reuniunii Biroului Executiv:
• Partidul Național Liberal face apel la liderii majorității guvernamentale să se trezească măcar în ceasul al doisprezecelea și să înțeleagă că România este stat membru al Uniunii Europene, că România trebuie să respecte toate standardele, valorile și principiile care stau la baza funcționării Uniunii Europene
• Partidul Național Liberal a înaintat săptămâna trecută o solicitare către birourile permanente ale celor două Camere. În această solicitare cerem majorității guvernamentale să ia decizia de a cere asistență juridică din partea experților Comisiei de la Veneția și a experților Comisiei Europene în procesul de elaborare a modificărilor la Legile Justiției, la Codul penal și la Codul de procedură penală.
• Readuc aminte că în data de 13 noiembrie, Comisia Europeană va aproba raportul privitor la MCV. De asemenea, este prevăzut pentru 14 noiembrie să aibă loc dezbaterea din Parlamentul European și adoptarea unei eventuale rezoluții în Parlamentul European cu privire la România, la derapajele de la democrație comise de majoritatea guvernamentală și cu privire la încălcarea prin modificările aduse în Legile Justiției, în Codul penal și Codul de procedură penală a independenței Justiției, a dreptului cetățeanului de a avea un acces neîngrădit la justiție și de asemenea, punerea între paranteze a luptei împotriva corupției.
• Măcar în ceasul al doisprezecelea, liderii coaliției guvernamentale trebuie să se plieze pe solicitările Comisiei Europene, a instituțiilor europene, a tuturor celorlalți actori cu care România se află fie în parteneriat strategic, fie într-o relație de colaborare pentru că în cazul în care nu vor accepta acest minim gest de bună intenție, acest minim semnal către partenerii noștri din Uniunea Europeană, că există intenția de a ține cont de expertiza Comisiei de la Veneția și de solicitările pertinente solicitate de Comisia Europeană, există riscul ca România să aibă de suferit și ca interesele românilor să fie grav afectate de derapajele grave ale majorității guvernamentale.