Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Candidaturile PSD pentru functia de comisar european, pun România într o situație jenantă

Partidul Național Liberal solicită Guvernului să retragă propunerile pentru funcția de Comisar european făcute în persoana Rovanei Plumb sau ale lui Dan Nica. Ne facem de râs cu astfel de propuneri. Astfel de propuneri nu au șansa să treacă de Parlamentul European, riscă să facă România de râs și ne vor pune în situația ca România să nu poată să obțină un portofoliu important datorită vulnerabilității și slăbiciunii acestor propuneri. Atât Rovana Plumb cât și Dan Nica au probleme de integritate foarte grave, de asemenea,  au probleme legate de profesionalismul și seriozitatea în activitatea publică.

Readuc aminte că Rovana Plumb se află în situația în care a fost reclamată de Comisia Europeană și anume, aceea prin care Parlamentul blochează anchetele în justiție. Parlamentul, majoritatea PSD-ALDE a făcut zid în jurul Rovanei Plumb pentru a împiedica adoptarea cererii de urmărire penală în cazul Belina.

De asemenea, domnul Nica s-a aflat în situația de cerere de urmărire penală în dosarul Microsoft. Este ceasul al doisprezecelea și nu vreau să ajungem în situația ca fie președintele Comisiei Europene să respingă aceste propuneri, fie să ajungem în situația ca în Parlamentul European acești candidați sau unul dintre acești candidați să fie în situația de a nu fi votați de Parlamentul European.

Ați văzut că în solicitarea noastră privitoare la convocare sesiunii extraordinare, solicităm introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind OUG 114 și obiectivul de a respinge această OUG 114 în integralitatea sa, inclusiv cu modificările ulterioare care au fost dictate prin alte OUG.

Am să vă dau un exemplu de parșivenie, de demagogie electorală, prin ceea ce s-a întâmplat de curând la ANRE. Dacă vă aduceți aminte, în motivația publică prezentată pentru adoptarea OUG 114 a fost prezentată ca motivație publică reducerea tarifelor la energie electrică și la gazul natural.

ANRE, care este condus în majoritate de reprezentanți PSD-ALDE, a luat decizia de a majora cu 8,8%  tarifele pentru diferitele categorii de verigi, de pe parcursul în care ajunge energia electrică la consumator. S-a majorat tariful de transport, tariful de distribuție, tariful pentru servicii, rezultatul este că a crescut prețul la energie electrică cu cel puțin 2%, dacă nu și cu mai mult.

Deci, OUG 114 a fost argumentată către opinia publică cu obiectivul de reducere a facturii la energia electrică și la gazul natural, în special pentru consumatorii casnici, consumatorii captivi, iar rezultatul a fost creșterea tarifului dictată tocmai de ANRE, condus, repet, în majoritate, de PSD-ALDE.

Ca atare, orice cetățean român care va plăti la factura de energie electrică mai mult decât în urmă cu o lună de zile, trebuie să știe că majorarea este dictată de PSD-ALDE, de coaliția de guvernare, și că de fapt, OUG 114 a fost praf în ochii opiniei publice având, de fapt, scopul de a distruge literalmente funcționarea economiei românești.