Ludovic Orban: Aşteptăm poziţionarea lor

Partidul Național Liberal > Noutăți > Ludovic Orban: Aşteptăm poziţionarea lor

Domnul preşedinte al UDMR a fost prezent alături de mine, la Hamburg, la Congresul CDU.
Vom vedea foarte clar care va fi poziţia fiecărui partid din structura parlamentară. Noi încercăm să îi convingem de justeţea moţiunii de cenzură, de necesitatea absolută ca România să aibă parte de un guvern normal, format din oameni competenţi, format din oameni care să aibă capacitatea să gestioneze domeniile aferente ministerelor şi mai ales să aibă capacitatea să gestioneze toate dosarele Uniunii Europene pe care le vom prelua odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului UE.
Aşteptăm poziţionarea lor. Mi s-ar părea corect ca UDMR, care este partenerul nostru în Partidul Popular European, să se abţină de a mai fi alături de socialişti şi de ALDE, cu atât mai mult cu cât PSD şi ALDE sunt paria familiilor lor politice şi, în mod evident, calcă în picioare orice principiu care stă la baza funcţionării UE.
Şi în electoratul care a votat UDMR există o nemulţumire profundă faţă de acest guvern şi aproape o lipsă totală de încredere în liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ludovic Orban
Preşedinte Partidul Naţional Liberal