Liga aleșilor locali PNL

Gheorghe Flutur

Președinte LAL

Liga Aleșilori Locali

Liga Aleșilor Locali este o structură compusă din aleși ai Partidului Național Liberal care ocupă funcții în administrația publică locală şi care militează pentru consacrarea principiului exercitării mandatului de ales în interesul exclusiv al comunităţii. Cu peste 13.000 de membri, din care peste 2.000 de preşedinţi/vicepreşedinţi de consilii judeţene şi primari/viceprimari, LAL este structura de specialitate care contribuie la creșterea capacității reprezentanților PNL în structurile administrației publice locale, prin programe de formare, schimb de experiență, evenimente pentru membri și în colaborare cu alți parteneri preocupați de modernizarea administrației publice din România. Cu aportul specialiștilor LAL, PNL prezintă puncte de vedere și propuneri de politici publice care pot contribui la creşterea performanţei în administraţia publică locală, bazate pe descentralizare, subsidiaritate şi autonomie locală, în contextul unei dezvoltări echilibrate a tuturor regiunilor României.

LAL este activă în parteneriate cu structuri similare din țări aflate în imediata vecinătate, cu țări membre UE dar și din afara spațiului european.