Legea împotriva țepelor la cumpărarea locuințelor

Partidul Național Liberal > Petitii > Legea împotriva țepelor la cumpărarea locuințelor

Inițiatori: Andronache Gabriel, Roman Florin-Claudiu – deputați PNL

Descrierea inițiativei
Semnează petiția!
Semnături 3

Numărul reclamațiilor privind calitatea și chiar legalitatea construcțiilor din cadrul dezvoltărilor imobiliare a crescut, viața românilor ajungând să fie pusă în pericol în propria locuință recent achiziționată. 60.000 de români cumpără, anual, locuințe noi. Informațiile accesate de clienți (nu întotdeauna cele mai complete și nu există un standard în acest sens) sunt doar cele puse la dispoziție de dezvoltator, fără ca acesta să fi trecut printr-un proces de certificare care să asigure o minimă garanție asupra calității proiectelor demarate și prin care să se poată lua măsuri pentru cei care nu respectă standardele.

În prezent, legislația din domeniul construcțiilor este mult prea permisivă, ceea ce a determinat Partidul Național Liberal să ia inițiativa de a impune adoptarea unui set de reguli pentru asigurarea unui echilibru între drepturile și obligațiile clienților și cele ale dezvoltatorilor, protejând cu promptitudine cumpărătorii, în cazul unor practici comerciale incorecte, în momentul achiziționării unei locuințe de la dezvoltatori. În proiect sunt prevăzute obligații inclusiv pentru situația modificării locuinței după semnarea ante-contractului, schimbările urmând să se facă doar cu acordul, în scris, al cumpărătorului dar și pentru cea în care nu se mai finalizează proiectul imobiliar.

Inițiativa PNL instituie standarde minimale în domeniul dezvoltării imobiliare și al construcțiilor și prevede înființarea unei Autorități de supraveghere și control, întrucât astăzi piața de dezvoltare imobiliară și cea a construcțiilor este lipsită de orice reglementare/standardizare care ar impune o rigoare în domeniu.

Semnează petiția PNL prin care să se reglementeze piața imobiliară, asigurându-se protecția cumpărătorilor și standarde minimale în domeniul construcțiilor!

Puteți urmări parcursul legislativ al inițiativei pe site-ul Camerei Deputaților.

Legea împotriva țepelor la cumpărarea locuințelor

Semnez petiția PNL prin care să se reglementeze piața imobiliară, asigurându-se protecția cumpărătorilor și standarde minimale în domeniul construcțiilor!

**semnătura ta**

Spune-le și prietenilor tăi:

Ultimele semnături
3 ION M.Urziceniromaniaiun. 12, 2019